Με λεωφορεία από Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια



somateio_ergazomenon_energeiaΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
στην Πλατεία Αριστοτέλους,
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 6:30μ.μ
Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Συνάδελφοι,

Η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τελειωμό.

Η ΔΕΗ Α.Ε : Για να εξασφαλίσει την κερδοφορία της αφού μείωσε δραστικά τους μισθούς αξιοποιώντας τους μνημονιακούς νόμους, προωθεί την αξιολόγηση με στόχο τη νέα μείωση μισθών, περιορίζει λόγω κόστους τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα της αύξηση των ατυχημάτων. Διώκει συναδέλφους που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα του χωρίου τους. προχωράει σε απολύσεις που ονομάζει εθελούσιες. Έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατολίσθηση το Ορυχείο Αμυνταίου και δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους πληττόμενους οικισμούς προς μετεγκατάσταση. Αξιοποιεί τους εργολάβους για τη μείωση του κόστους αφού «νίπτει τας χείρας της» για το δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά για μήνες, τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κυβέρνηση : επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της  «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. Ετοιμάζουν στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά,«επανυπολογισμό» δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων,  τη μείωση του αφορολόγητου κ.α.

Την κατάσταση θα χειροτερέψει η παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η πώληση μονάδων, ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή λόγω συρρίκνωσης της αξιοποίησης του λιγνίτη. Θα ενταθεί ο ανταγωνισμός για το κέρδος με αποτέλεσμα νέα επίθεση στα δικαιώματα μας. Αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτα θύματα αυτούς που θα απενταχθούν από το κοινωνικό τιμολόγιο κ.α

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.
Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.
Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.
Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε:
– Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η επιλογή μορφών ενέργειας να εξυπηρετεί τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη. Όχι στην παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι στην πώληση μονάδων, ορυχείων, υδροηλεκτρικών.
– Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Αναχώρηση Λεωφορείων
Πτολεμαΐδα Δημαρχείο 3:30μ.μ, Κοζάνη Κεντρική Πλατεία 3:30,Φλώρινα Νέο Πάρκο 3:00μ.μ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.