Με ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ τραγουδιού συνεχίστηκε το Σεμινάριο Μουσικής στην Κοζάνη – Δείτε το πρόγραμμα της Πέμπτης



7utjkrsrsaiju6trsat65ujirtj6uratuj

Ρεσιτάλ τραγουδιού την Τετάρτη, 23 Αυγούστου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Η λαμπερή υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με τη δημιουργική και υποστηρικτική συνοδεία πιάνου από τον Διονύση Μαλλούχο, καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης και Συντονιστή του “Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ, μάγεψε το κοινό με την αριστοτεχνική ερμηνεία των έργων:

W. A.Mozart: Ridente la calma | Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Geliebter verbannte
F. Schubert: Heiss mich nit reden
R. Schumann: Nur wer die Sehnsucht kennt
H. Wolf: So lasst mich scheinen

Cl. Debussy: Arabesque αρ.1 (σόλο πιάνο) | Claire de Lune από τη Suite Bergamasque (σόλο πιάνο)
Cl. Debussy: Nuits d’ etoiles | Claire de lune | Beau soir
M. Ravel: Vocalise en forme de habanera
———
G. Puccini: “Quando m’ en vo” (Musetta/Boheme) | “o mio babbino caro” (Lauretta/ Gianni Schicchi)
Ch Gounod: “Je veux vivre” (Juliette/Romeo et Juliette)

Nino Rota: Επιλογή από τα 15 Πρελούδια για σόλο πιάνο

A. Piazzolla: Οblivion
K. Weill: Youkali | Je ne t’ aime pas
K. Γιαννιδης: Oνειρεύτηκα (χτες το βράδυ)

Το κοινό αγκάλιασε τις ερμηνείες και χειροκρότησε θερμά τη Μυρσίνη Μαργαρίτη για τη φωνητική δεξιοτεχνία της και το Διονύση Μαλλούχο που συμπορεύτηκε μαζί της.

Τα μουσικά ταξίδια θα συνεχιστούν αύριο για τους ακροατές του Σεμιναρίου στο Οινοποιείο Καμκούτη, στο Βελβεντό Κοζάνης στις 20.00μ.μ. με τα «Τραγούδια της Ιβηρικής» που θα ερμηνεύσουν η Γιώτα Κοντού, σοπράνο και η Αθανασία Κοντού, πιάνο.

Για την Πέμπτη 24 Αυγούστου, το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, μετά το τέλος της πρωινής και μεσημεριανής εκπαιδευτικής δραστηριότητας, προσκαλεί τους φίλους της μουσικής στο Οινοποιείο Καμκούτη, στην περιοχή “Κουρίτες” του Δήμου Βελβεντού, στις 8.00 μ.μ.

Στο πετρόκτιστο οινοποιείο, το οποίο περιβάλλεται από αμπελώνα 60 στρεμμάτων , οι επισκέπτες – ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, εκτός από το εκλεκτό ντόπιο κρασί και την ισπανική μουσική, με τα «Τραγούδια της Ιβηρικής» που θα παρουσιάσουν η σοπράνο Γιώτα Κοντού και η πιανίστα Αθανασία Κοντού. Στο πρόγραμμα τα έργα:

Μ. de Falla: 7 Παραδοσιακά Ισπανικά Τραγούδια

Fr. Mompou: Damunt de tu només les flors

E. Granados: La maja dolorosa

[V. de los Angeles]: τραγούδια της Καταλονίας

Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση της Γιώτας Κόντου, σοπράνο και της Αθανασίας Κόντου, πιάνο.

Γιώτα Κοντού, σοπράνο

Η Γιώτα Κοντού γεννήθηκε το 1992 στη Κοζάνη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές πιάνου, χορωδίας, θεωρητικών και αργότερα έλαβε πτυχίο Αρμονίας (τάξη Δημήτρη Δημόπουλου). Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της ειδίκευση Μονωδίας (αρχικά τάξη Μ. Θωίδου και αργότερα τάξη Αγγελικής Καθαρίου). Παράλληλα μελετάει με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη. Παρακολούθησε σεμινάρια των Ελένη Λιώνα, Μαρίνα Βουλογιάννη, Νίκο Σπανό, Άρη Χριστοφέλλη, Κατερίνα Καρατζά, Άγγελο Φωτιάδη.

Έγινε δεκτή από το Istituto Superiore di Studi Musicali Vincenzo Bellini ( Erasmus 2015) όπου μελέτησε με τους Filippo Piccolo, Sofia Giuseppa και Giovanni Grasso (μουσικός συνοδός στο Teatro Massimo Bellini).

Ασχολήθηκε με τη τέχνη του θεάτρου δίπλα στους Κωσταντίνο Καβακιώτη και Κατερίνα Διακομοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιταλία και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής.

Αθανασία Κοντού, πιάνο

Η Αθανασία Κοντού γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1995. Ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές σε ηλικία 8 ετών στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, μελετώντας πιάνο με την Ευθυμία Τσίουρα, και από το 2012 με τον Δημήτρη Δημόπουλο. Είναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου, και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.
Τα τελευταία τρία χρόνια σπούδασε σύνθεση με τον Δρ. Παναγιώτη Δημόπουλο. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στην Βασιλεία (Ελβετία) και το Γκρατς (Αυστρία), ενώ πρόσφατα δόθηκε η πρεμιέρα του πρώτου της ορχηστρικού έργου από την Συμφωνική Ορχήστρα της Αμβέρσας, στo Königin-Elizabeth-Saal στην Αμβέρσα. Τον Σεπτέμβριο, θα μετακομίσει στο Μάντσεστερ, όπου θα σπουδάσει σύνθεση σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Royal Northern College of Music με τον Adam Gorb.

Ταυτόχρονα, είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Αθανασία είναι μαθήτρια του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης από το 2012, όπου έχει σπουδάσει με τους: Διονύση Μαλλούχο, Murray McLachlan, Παναγιώτη Δημόπουλο, Valerie Pearson και Philip Bartai.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ τραγουδιού συνεχίστηκε το Σεμινάριο Μουσικής στην Κοζάνη – Δείτε το πρόγραμμα της Πέμπτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.