Ραχήλ Μακρή: «Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν τα φώτα στους νταβατζήδες της ενέργειας. Καλή διασκέδαση»raxilmakri2345664256542

Από το 2012 ως Βουλευτής του Ν. Κοζάνης και αρμόδια Τομεάρχης Ενέργειας αποκάλυψα με πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων την εσκεμμένη υποβάθμιση και υποτίμηση της ΔΕΗ βάσει πολιτικών που θα την οδηγούσαν στην καταστροφή της, την απαξίωση της, ώστε να γίνει μετ’ ευκολίας βορά των εγχώριων και μη, συμφερόντων, που έχουν επιτύχει να λυμαίνονται τον Εθνικό πλούτο της πατρίδας μας.

Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν κυριολεκτικά. Τσίπρας και Καμμένος με την συνενοχή των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δ. Μακεδονίας, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των μνημονίων που έχουν υπογράψει, παραδίδουν την ΔΕΗ στα χέρια ιδιωτών έναντι ευτελών ποσών, βαπτίζοντας το ξεπούλημα της ως “αποκρατικοποίηση”.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ θα στοιχήσει στην Εθνική Ενεργειακή Δυναμική της χώρας, αφού η ενέργεια της θα ελέγχεται από ιδιώτες, στο επενδυτικό πρόγραμμα, στις συνθήκες εργασίας στην ενέργεια, στην απαξίωση των εκμεταλλεύσιμων περιοχών και τέλος στους καταναλωτές.

Το μόνο που θα πετύχει η συγκυβέρνηση από την αποκρατικοποίηση και την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι, η διάλυση κάθε στοιχειώδους δομής, κάθε κεκτημένου στο αγαθό που λέγεται ρεύμα και η εκμετάλλευση της ανάγκης του Έλληνα καταναλωτή από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Φυσικά, όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν αυτούς που υφάρπαξαν με ψέματα την εξουσία και τώρα εισπράττοντας τα αργύρια της προδοσίας, ξεπουλούν κομμάτι – κομμάτι τον ορυκτό πλούτο της πατρίδος μας και τα κοινωνικά αγαθά, ούτε τους πολίτες που έπεισαν ότι είναι καλοί οι ιδιώτες και η ΔΕΗ πρέπει να παραδοθεί σε αυτούς.

Ας ετοιμαστούν λοιπόν. Θα σας αλλάξουν τα φώτα. Οι ιδιώτες απελευθερώνουν.

Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.