Τα γυαλοχώρια του Παγγαίου: Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές



fotoperamos-hraklitsa14

Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους.
Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν έναν τόπο στον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να «εμπιστευτεί» όλες του τις… αισθήσεις.

Ν’ αφήσει πίσω την καθημερινότητα της σύγχρονης ζωής, να ξεκινήσει μια περιήγηση όπου μπορεί να νιώσει το άγγιγμα της θάλασσας και ν’ απολαύσει τη φιλοξενία των κατοίκων.

Τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου δηλ. η Νέα Ηρακλείτσα, η Νέας Περάμος, οι Ελευθερές, το Ελαιοχωρί, η Φωλιά, το Μυρτοφύτο και ο Άγιος Ανδρέας παλιότερα αποτελούσαν έναν αυτοτελή δήμο, τον Δήμο Ελευθερών. Και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω οικισμούς έχουν ορεινό χαρακτήρα, επειδή όλοι έχουν πρόσβαση σε θάλασσα με πεντακάθαρες παραλίες, στη συνείδηση ντόπιων και επισκεπτών έχουν χαρακτηριστεί ως γυαλοχώρια.

fotoperamos-hraklitsa1

Διαβάστε τη συνέχεια – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.