Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις πυρκαγιέςsiriza_logo

Η πυρκαγιά αποτελεί την κυριότερη απειλή για τα δάση, με τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία, τον άνθρωπο και προφανώς για το ίδιο το δάσος. Πρόκειται για μία φυσική καταστροφή που διαταράσσει την ισορροπία ολόκληρου του οικοσυστήματος.

Ένα τέτοιο γεγονός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστεί από εμάς σαν αντικείμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων, αφενός γιατί δεν ανήκει στην κουλτούρα μας η μικροπολιτική, και αφ ετέρου γιατί με αυτό τον τρόπο θα ευτελίζοταν η συντεταγμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο με επιτυχία, αλλά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων που συντόνιζαν τις προσπάθειες, ο καθένας στην περιοχή της αρμοδιότητας του.

Στρατηγικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η πρόληψη, έτσι τη στιγμή που η αντιπολίτευση ψήφιζε τις απολύσεις τους, εμείς φροντίσαμε να παραμείνει στη θέση του το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό, που παρά τις δυσκολίες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα μία φορά. Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους, σε πυροσβέστες και εθελοντές που δε δίστασαν να παλέψουν με τις φλόγες, με κίνδυνο ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Κλείνοντας δανειζόμαστε δύο φράσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, που αποτελούν τροφή για σκέψη:

« Αν κάποιοι σκέφτηκαν ότι θα περιορίσουν την ισχύ των δασικών χαρτών και θα επιβουλευθούν τη δημόσια περιουσία έχουν κάνει λάθος. Η άμεση κήρυξη μιας περιοχής αναδασωτέας περνάει στο δασικό χάρτη και δεν επηρεάζεται το κοινό μας κεφάλαιο που λέγεται δάσος.»

« Μονομέρεια και υπερμεγένθυνση στο θέμα των πυρκαγιών για τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι η αντιπολίτευση της ξαπλώστρας. Ας είμαστε εκεί όπου χρειάζεται και να μην κάνουμε πολιτική της ξαπλώστρας γιατί είναι σαν να λέμε Παναγιά βοήθα να καεί η Ελλάδα για να γίνω Κυβέρνηση.»

Ν.Ε. Κοζάνης
Τμήμα Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.