Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Στο Βελβεντό και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης



panagia_eikona_zidaniΓια τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας θα τελεσθούν πανηγυρικές ακολουθίες σε όλες σχεδόν τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ιερά Μονή Ζιδανίου θα τελεστούν Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7.00 μ.μ., και την επομένη Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτανεία της Ι. Εικόνας.

Ιδιαιτέρως αναφέρεται ο ιστορικός Ενοριακός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβενδό, όπου θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας) και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Παύλος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 7:00 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κ. Ιωάννη και λιτανεία της ιερής εικόνας.

Επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό και την Ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου στο Ιερό Εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής («Παναγία») Κοζάνης το απόγευμα της 15ης Αυγούστου, στις 7:00.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.