Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ: Κανένας συμβιβασμός με την απλήρωτη δουλειά



kke_bannerΣε  μάστιγα για την εργατική τάξη έχει μετατραπεί η πάγια πλέον τακτική της εργοδοσίας να μην καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στερούνται και αυτά τα πενιχρά μεροκάματα, που τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, με την ανοιχτή παρέμβαση των αστικών κυβερνήσεων, έχουν γίνει ακόμα πιο μικρά, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούνται σε απόγνωση.

Αρκετές περιπτώσεις απλήρωτης δουλειάς υπάρχουν και στην ΠΕ Κοζάνης: Euromedica (10 μήνες), σε αρκετές εργολαβίες στη ΔΕΗ (πάνω από 5 μήνες), αρχαιολογικές ανασκαφές (1-2 μήνες), supermarket «Καρυπίδης» (19 μήνες)…

Η εξάπλωση αυτής της τακτικής έχει αιτίες, δεν εξελίσσεται στο κενό, αλλά τροφοδοτείται από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα πιο αντιδραστικό, καθώς προστατεύει τους εργοδότες που προκλητικά παρανομούν και όχι τους εργαζόμενους.

Η τακτική αυτή της εργοδοσίας στηρίζεται από τους «ανθρώπους» της σε κάθε χώρο δουλειάς, οι οποίοι φροντίζουν να καθησυχάζουν τους εργαζόμενους, να βάζουν εμπόδια στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων, να εμποδίζουν ακόμα και τη συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από την πείρα τους πως τέλος στο μαρτύριο και της απλήρωτης δουλειάς μπορεί να δώσει μόνο ο αποφασιστικός αγώνας ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση, πρώτα και κύρια μέσα στους τόπους δουλειάς, μαζί με τα συνδικάτα που έχουν σαν οδηγό την ταξική πάλη και όχι την «κοινωνική ειρήνη» ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ: Κανένας συμβιβασμός με την απλήρωτη δουλειά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.