Τι λέει το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης για την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφέςsindikato_oikodomon_kozanisΜε σημερινή (10/8/2017) της ανακοίνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, επιβεβαιώνει πλήρως την ανακοίνωση του Συνδικάτου μας στις 2/8/2017, όπου επισημαίναμε ότι «Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές (Μαυροπήγη – Ποντοκώμη) βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας καθώς είναι απλήρωτοι 2 μήνες (Ιούνιο – Ιούλιο)».

Με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, όμως, δεν θεωρούμε «κανονική» καταβολή του μισθού του μήνα Ιούνη τον μήνα Αύγουστο.

Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να δεχτεί να παγιώνεται μία αντίληψη που λέει ότι «οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν και θα πληρώνονται όποτε θέλει η εργοδοσία».

Αυτό που χρήζει διερεύνησης είναι ποιοι έχουν συμφέρον από το να παγιώνεται η παραπάνω κατάσταση και αυτοί δεν είναι σίγουρα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.