Απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κοζάνης σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για το τμήμα Τεχνητού Νεφρού



mamatsio_koz

Με το από 4-8-2017 δημοσίευμα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης, επιχειρείται να παρουσιαστεί μία προβληματική εικόνα για το Νοσοκομείο Κοζάνης. Κρίνουμε ότι το δημοσίευμα είναι ατεκμηρίωτο και δηλώνουμε τα εξής:

1) Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία με έναν μόνιμο ιατρό, με εξαίρεση δύο έτη που υποστηριζόταν με έναν επιπλέον επικουρικό ιατρό.

2) Κατά τη διάρκεια της κανονικής αδείας του ειδικού ιατρού, η μονάδα υποστηρίζεται τόσο από τους Παθολόγους του Νοσοκομείου όσο και από την μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

3) Τα αναγκαία για τους νεφροπαθείς φάρμακα μπορούν να συνταγογραφούνται αυθημερόν, είτε από τους Παθολόγους του Νοσοκομείου είτε από τους Νεφρολόγους του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, χωρίς να είναι αναγκαία η μετακίνηση των ασθενών.

4) Η στελέχωση του Νοσοκομείου έχει εμφανώς βελτιωθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τέλος του 2016 έως σήμερα έχουν προσληφθεί οκτώ (8) μόνιμοι ιατροί και έντεκα (11) επικουρικοί. Επίσης, αναμένεται η πρόσληψη άλλων δύο (2) μόνιμων ιατρών, ενώ είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για άλλες έξι (6) θέσεις μόνιμων ιατρών, μεταξύ των οποίων μία (1) θέση ιατρού ειδικότητας Νεφρολογίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν βρίσκεται στο κατώτερο δυνατό σημείο, όπως το δημοσίευμα αναφέρει, αλλά έχει βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Οι πολίτες που προσέρχονται προς εξυπηρέτηση πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς και να μην επηρεάζονται από δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πολλές φορές υποκρύπτουν σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες.

Από τη Διοίκηση
του Γ.Ν. Κοζάνης «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κοζάνης σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για το τμήμα Τεχνητού Νεφρού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.