Κοζάνη: Μπουγέλωσαν ανήλικη ζητιάνα από το παράθυρο της Μητρόπολης!



w5j76yw5e76juw5ejue56uj65teut56

Ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο ζητιάνευε δίπλα από την κεντρική είσοδο του μητροπολιτικού ναού καταβράχηκε όταν κάποιος το μπουγέλωσε

Του Δημήτρη Παπανίκου:

Αλγεινή εντύπωση σε κατοίκους της Κοζάνης προκάλεσε ένα σπάνιο περιστατικό το οποίο συνέβη προ ημερών, έξω από τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο ζητιάνευε δίπλα από την κεντρική είσοδο του μητροπολιτικού ναού καταβράχηκε όταν κάποιος, μέσα από την εκκλησία το μπουγέλωσε, πετώντας νερό από το επάνω παράθυρο της εκκλησίας. Πολίτες οι οποίες περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο έμειναν έκπληκτοι από το περιστατικό. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ο οποίος πήγε να ζητήσει το λόγο από τον νεωκόρο και κάποιον ιερέα εντός του ναού, υπέστη και δεύτερο σοκ από τη συμπεριφορά τους.

Όπως εξηγεί ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της Voria.gr) «περνούσα μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και παρατήρησα ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιάνευε. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα να πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού πάνω στο κοριτσάκι και να το κάνει μούσκεμα. Πλησιάζοντας παρατήρησα ότι το παράθυρο της εκκλησίας που βρισκόταν ακριβώς από πάνω, ήταν ανοιχτό. Μπήκα αμέσως στην εκκλησία και είδα έναν νεαρό νεωκόρο, από τον οποίο ζήτησα να μάθω τι ακριβώς συνέβη. Η απάντησή του ήταν ‘μα αφού ζητιανεύει’. Δικαιολογήθηκε δε, ότι ‘εμείς παίρνουμε τηλέφωνο και την αστυνομία για να έρθει να τους διώξει αλλά δεν έρχεται’».

Έκπληκτος από την εξήγηση του νεωκόρου, ο πολίτης πήγε στο γραφείο των ιερέων, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Εκεί συνάντησε κάποιον ιερέα ο οποίος έδειξε να ενοχλείται από την ευαισθησία του αυτόπτη μάρτυρα απέναντι σε αυτό το απαράδεκτο περιστατικό. Του είπε ότι σχεδόν καθημερινά υπάρχουν επαίτες έξω από το ναό και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του άγνωστου δράστη είπε: «ε, εντάξει, λίγο νεράκι της έριξαν»! Βλέποντας ότι η στάση του αντί να εξευμενίσει τον διαμαρτυρόμενο πολίτη, τον εξόργισε έσπευσε να συμπληρώσει, εμφανώς ενοχλημένος ότι «καλά, καλά θα τον μαλώσω αυτόν που το έκανε»!

Πηγή: voria.gr

31 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Μπουγέλωσαν ανήλικη ζητιάνα από το παράθυρο της Μητρόπολης!

  1. Δεν ειναι 1η φορα…πριν μερικα χρονια περνουσα κ βγηκε ο “παπας” κ εδιωχνε μια μανα με το παιδακι της.. ελεεινοι ” ανθρωποι του Θεου “

  2. Αυτο εστι η εκκλησια μας δυστυχως.. Μονο για το φαινεσθαι κ παραδες να παιρνουν οι ιερεις.. Τιποτ αλλο.

  3. ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ…ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ…ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΗΚΟ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΤΣΙ…

  4. Αυτή είναι η κοινωνία μας δυστυχώς!!ο διάλογος δεν υπάρχει πουθενά..όσο για το σεβασμό δεν το συζητάω καν! ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 2017!!

  5. Γιώργος Κοζανίτης

    - Edit

    Απαντήστε

    για να καταλάβω τώρα εγώ….. χωρίς να θέλω να σας θίξω……. τα αγαπατε όλοι εσείς τα γυφτάκια και τα συμπονάτε…… και ερχονται έξω απτο μαγαζί σας και τα δίνετε και λεφτα και φαγητο….. και κανετε και μετανιες στο ονομα τους…… και μπορείτε να δωσετε και τη ζωή σας για αυτά….. και τα εχετε σαν παιδια σας εν ολιγης!!!!!

    Και σας πειραξε τοσο πολύ που ενας υπάλληλος της εκκλησίας τα έδιωξε με αυτον τον τροπο από την εκκλησία μετά απο μηνες που βρισκονται εκεί λόγω περασιάς!!!!!

    βρε αντε απο κει χαμω. υποκριτες και φαρισαιοι.

    οπως και εσείς, έτσι και αυτοί, (οι τις εκκλησιας) είναι άνθρωποι, και όχι θεοί… με τα στραβά τους και τα λάθη τους….

    Πολύ ευκολα κρινεται τον συνανθρωπό σας ολοι σας, αυτό εχω να πω εγω.

    1. Μπράβο Γιώργο . Φυσικά όλοι αυτοί που βρίζουν δεν έχουν περάσει ποτέ έξω από εκκλησία για να δούν οτι αυτοι οι άνθρωποι το εχουν επάγγελμα να ειναι εκει καθε μερα και να τους δίνουν οι ιερεις και οι νεωκοροι ότι εχουν και δεν εχουν. Αυτούς δεν τους νοιαζει να σου παρουν και το τελευταιο κομματι ψωμι που εχεις για να φανε ακομη κι αν εσυ πεθαινεις. Τους ζουμε καθημερινα εδω και χρόνια.

  6. Είναι μεγάλη τους ντροπή έχουν κάνει πολλά άσχημα πράγματα στην πολλή μας να βγάλουν τα ράσα και να φύγουν και πριν από λίγους μήνες το ίδιο σε μητέρα και μωρό αισχος πρέπει να κάνουμε καταγγελία στην επισκοπή στην Αθήνα εγώ αυτούς δεν τους χωνεψα ποτέ στη ζωή μου

  7. Αισχος ντροπή αηδία δεν είναι η πρώτη φορά καταγγελία στην Μητρόπολη Αθηνών να φεύγουν μερική που κάνουν καλό στην πόλη μας

  8. Είσαι πολύ λάθος μάλλον και εσύ τέτοιος είσαι δεν σου έδωσε κανένας το δικαίωμα να μιλάς για εμάς που δεν γνωρίζεις με λόγια προσβλητικά αυτά εκεί που σε παίρνει.Οσο για τα γυφτακια είναι και αυτά παιδιά του θεού και η εκκλησία πρέπει να τα προστατεύει όχι να τους φέρονται άσχημα .Φυσικά και εμείς που έχουμε καρδιά και όχι άχυρο όταν δούμε στο δρόμο να ζητάμε τη βοήθεια μας τη δυνουμε με αγάπη ότι μπορεί ο καθένας μας.

  9. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

  10. Δεν ξέρω τι είναι πιο εξοργιστικό, αυτό που περιγράφει το άρθρο, η προσπάθεια κάποιον να δικαιολογήσουν ή ακόμα και να υποστηρίξουν το γεγονός ή τέλος η ορθογραφία των σχολίων…

  11. Μάλιστα. Ας δούμε και την άλλη πλευρά λοιπόν. Ποια μάνα και ποιος πατέρας βάζουν το παιδί τους να ζητιανεύει; Που ήταν οι “γονείς” αυτοί όταν έγινε το περιστατικό; Αν ξανασυμβεί προτείνω εσείς οι ευαίσθητοι να φωνάξετε την αστυνομία να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό. Όλοι οι ευαίσθητοι θα έπρεπε να νοιάζεστε περισσότερο που οι “γονείς” του το στέλνουν να ζητιανεύει και όχι στο σχολείο. Υποκριτές.

    1. σωστός! προφανως ειναι στο καφενειο και περιμενουν τα λεφτα για να πανε να τα πιουν σε μπιρες και ναρκωτικά τα ξερουμε..

  12. Καλά καριολανος το τερματισες η πράξη σαν πράξη του μπουγελου δλδ σου είναι εντάξει και σε ενοχλεί το ότι δεν ξέρεις που ήταν οι γονείς? Οι γονείς μπορεί να αναγκάζουν το παιδί να κάνει ότι κάνει αυτό όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να του φερθεί με τέτοιο τρόπο

  13. Δεν ήταν τρόπος αυτός να διώξει το παιδάκι υπάρχει και άλλος τρόπος πιο ανθρώπινος,αλλά τι περιμένεις,ο νόμιμος ζητιάνος έδιωξε το παράνομο ζητιανάκι του χαλάει την πιάτσα βλέπεις…

  14. Κυριάκος Παπαδόπουλος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτό για να καταλάβουμε ό,τι και οι της εκκλησίας είναι άνθρωποι με λάθη και πάθη και πως η αγιοποίηση – μυθοποίηση – μεγαλοσύνη και άλλα τέτοια εδώδιμα δεν τους αρμόζουν· ειδικά όταν ο βαθμός πίστης του μετράται ανάμεσά τους με αξιώματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και πλουσιοπληρώνονται γι’ αυτά βεβαίως-βεβαίως. Άλλο η κάθε εκκλησία λοιπόν, άλλο η κάθε πίστη, άλλο πράγμα ο λόγος του κάθε θεού και άλλο η σχέση των ανθρώπων με αυτά.

    Το γεγονός ότι οι υπέρμαχοι μιας θρησκείας διάλεξαν ένα τόσο απαξιωτικό και βίαιο τρόπο (όπως και να το δεις βίαιο ήταν το συναίσθημα του νεωκόρου) για να διώξουν ένα κοριτσάκι (όπερ παιδί) δείχνει το ποιόν των ανθρώπων που διοικούν τον ναό και δείχνει το πόσο μπορεί ο καθένας μας να τους υπολογίζει.

    Το λυπηρό είναι που ο λόγος ενός θεού, πως ο λόγος του οποιουδήποτε θεού μπορεί και πέφτει κατά τρόπο “δικαιωματικό” σχεδόν σε τέτοια χέρια.

  15. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ!!ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ…ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.