Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή των κινδύνων τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσηςtilethermansi_ptolemaidas4567

Ο Δήμος Εορδαίας και η ΔΕΤΗΠ καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή των κινδύνων τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας μετά το έτος 2020

Διαπιστώνουμε ότι μερικοί καταναλωτές τηλεθέρμανσης, μετά την δημοσιοποίηση των παρεμβάσεων του Δήμου Εορδαίας στην ΔΕΗ και στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, συμπέραναν εσφαλμένα ότι η τηλεθέρμανση δεν θα λειτουργήσει από εφέτος.

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης ότι οι κίνδυνοι παροχής θερμότητας δεν είναι άμεσοι, αλλά θα προκύψουν το 2020, μόνο εάν δεν ανατραπεί η απόφαση για τον ασφυκτικό χρόνο απόσυρσης του σταθμού Καρδιάς.

Επίσης, η βλάβη της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς, που μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα τον περασμένο χειμώνα, αποκαταστάθηκε και η μονάδα λειτουργεί από το Σάββατο, 29/7/2017.

Επομένως η τηλεθέρμανση τις επόμενες περιόδους θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο αγώνας του Δήμου και των πολιτών της Εορδαίας, με την συμπαράσταση της Περιφέρειας και των βουλευτών του νομού, επικεντρώνεται στην μετάθεση του χρόνου απόσυρσης του ΑΗΣ Καρδιάς, μετά το 2020, μέχρι την ολοκλήρωση της μονάδας Πτολεμαΐδα 5 και την σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με αυτήν.

Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το κοινωνικό αγαθό της τηλεθέρμανσης, που είναι κατάκτηση για το Δήμο μας, θα παρέχεται στους 40.000 κατοίκους της Πτολεμαΐδας όχι μόνο μετά το 2020, αλλά για πολλές δεκαετίες στο μέλλον και σε όλους τους κατοίκους.

Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΤΗΠ

Ζαμανίδης Σάββας
Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.