Τι λέει ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού για τη φετινή Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό και για το προσεχές Agrofest στα Σέρβια – Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Δήμουkosmatopoulos23423552523

Στο KOZANILIFE.GR μίλησε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Θανάσης Κοσματόπουλος για τη φετινή Γιορτή Ροδάκινου του Βελβεντού αλλά και για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας στο Τούρκικο Σχολείο Σερβίων τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Κοσματόπουλος αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αλλά και στα προσεχή σχέδια.

Για τη Γιορτή Ροδάκινου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια γιορτή που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια. Έπρεπε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος θεσμός σε έναν τόπο που έχει σαν σημείο αναφοράς το ροδάκινο. Φέτος είχε αρκετή κίνηση, με πολύ ξένο κόσμο που γνώρισε το Βελβεντό και τα προϊόντα του.Ήταν μια ευχάριστη δράση και για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες».

Σχετικά με το 2ο Agrofest στο Τούρκικο Σχολείο Σερβίων ο κ. Κοσματόπουλος δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Η έκθεση θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ήδη ετοιμαζόμαστε. Θα γίνει κάτι πολύ εντυπωσιακό και πολύ πρακτικό. Ήδη τον χώρο αυτό τον έχουμε δημοπρατήσει για να λειτουργήσει σαν μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων και σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία θα έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι άνθρωποι που θα έρθουν να δούνε το κτίριο θα μπορούν να δουν και να αγοράσουν και τα τοπικά μας προϊόντα.

Φέτος θα υπάρχουν πολλές δράσεις, φροντίζοντας να έχουμε συγχρόνως στο πλαίσιο της γιορτής κωπηλατικούς αγώνες, ίσως και ιπποδρομίες αλλά και εκθέσεις σκύλων, δίνοντας έμφαση στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο προς άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Οι γουναράδες έχουν ήδη εκδηλώσει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη φετινή έκθεση. Θα έχουν και αυτοί τον χώρο τους εκεί, λειτουργώντας ενεργά στην εκδήλωση.

Πέρυσι λειτουργήσαμε κάπως περιορισμένα τη συγκεκριμένη έκθεση λόγω πολλών παραγόντων. Φέτος οργανώνεται από νωρίς και θα είναι κάτι πολύ όμορφο, πρακτικό, εντυπωσιακό και επ’ ωφελείαν του Δήμου. Σιγά σιγά θα καθιερωθεί σαν θεσμός, καλύπτοντας τις γεωργικές και κτηνοτροφικές περιοχές».

Ο κ. Κοσματόπουλος συμπλήρωσε για το μέχρι τώρα έργο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού αλλά και για τα προσεχή σχέδια:

«Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού είναι ο μόνος Δήμος που έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και μάλιστα πολλές. Οι προβλέψεις είναι αυτές οι θέσεις να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον. Είναι ένας Δήμος με πάρα πολλές ευκαιρίες και εμείς φροντίσαμε να τις εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται πιο πολύ. Ανασύραμε μια επιχείρηση του Δήμου που ήταν από πολλά χρόνια πριν, η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Λίμνης Πολυφύτου, η οποία μας λύνει τα χέρια και μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε σε πάρα πολλές δράσεις».

Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος με ντόπιο Λιγνίτη και τηλεθέρμανση στον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

«Στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου μας είναι η Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος με ντόπιο Λιγνίτη, η λειτουργία τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας και η παραγωγή pellet και βιομάζας από τα δάση που έχουμε στην περιοχή. Επειδή άπτεται των περιβαλλοντολογικών συνθηκών και τον όρων υγιεινής στην περιοχή, την συγκεκριμένη πρόταση την είδανε πολύ θετικά στις Βρυξέλλες και σίγουρα μπορεί να αργήσει αλλά θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. Η συγκεκριμένη πρότασή μας έχει μπει στο στάδιο της πραγματοποίησης, μιας και τα προβλήματα με τη ΔΕΗ διογκώνονται και εμείς επιδιώκουμε την αυτονομία που θέλουμε να έχουμε ως Δήμος. Είναι κάτι που δεν θα έχει σχέση με το κεντρικό κράτος και αφορά αποκλειστικά το δίδυμο Δήμος-Βρυξέλλες».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Τι λέει ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού για τη φετινή Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό και για το προσεχές Agrofest στα Σέρβια – Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου

  1. Δήμαρχε μην ακούς κανένα. Κάνε τη θητεία σου όπως νομίζεις. Ενοχλείς πολύ στο κατεστημένο, όπως κατάλαβες τόσα χρόνια. Πρόσφορο έδαφος για αντιπολίτευση βρήκαν πολλοί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.