Πλούσιες και φέτος οι εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής



qw46ujw546tuw45u5w645Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχοντας στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που οργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, για μια βόλτα στο φεγγάρι.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την ΕΠΤΑΚ – Π.Ε. Κοζάνης και έχει τον γενικό τίτλο:

«Πάμε μια βόλτα …
… στο φεγγάρι»

Περιλαμβάνει:

α) Παρουσίαση των έργων του θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου «Με αφορμή το παρελθόν. Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους», που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και φέτος με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας. Το ειδικό θέμα που επιλέχθηκε για το 2017 είναι οι «Ζωντανοί οργανισμοί». Στην έκθεση παρουσιάζονται ψηφιακά εικαστικά έργα (βίντεο και φωτογραφίες) που αποτυπώνουν την πανίδα στην περιοχή της Αιανής, χαρτογραφώντας τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και προβάλλοντας την ιστορική διάσταση του θέματος, όπως αυτή προκύπτει από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Τα έργα του 2017 θα εκτεθούν στην αίθουσα προβολών του Μουσείου, όπου και θα γίνει η παρουσίασή τους, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Εγκαίνια έκθεσης, ώρα 21.00

β) Μουσική εκδήλωση, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, με τον Μανώλη Χατζημανώλη και το Plaza ensemble.
Στον κήπο του Μουσείου, ώρα 21.30

Για τις παραπάνω εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Έκθεσης «Αρχαίο DNA. Παράθυρο στο παρελθόν και στο μέλλον», η οποία παρατείνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 24:00.

Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.