Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την κάλυψη θέσεων εργαζομένων



sillogos_dimotikon-ipallilon-kozanisΣτην συνεδρίαση της 24/07/2017 το ΔΣ του Δήμου Κοζάνης αποφάσισε να ζητήσει την πρόσληψη 40 ατόμων, μονίμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, καθώς και την παράταση των συμβάσεων 33 παρατασιούχων μέχρι 31.03.2018. Δεν θα καλυφθούν οι θέσεις 8 εργαζομένων που αυτή τη στιγμή απασχολούνται στην καθαριότητα των παιδικών σταθμών. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι αυτές οι 8 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό.

Ζητήσαμε επανειλημμένως να καλυφθούν και αυτοί οι 8 συνάδελφοι οι οποίοι δεν καλύπτονται από την τροπολογία Σκουρλέτη, παρόλο που αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ευθύνες της ΚΕΔΕ είναι πολύ μεγάλες και καταγεγραμμένες καθώς προσπαθούν να είναι “και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”, δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις απόψεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά ταυτόχρονα προβαίνουν σε πράξεις που υπονομεύουν το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

Η θέση του Συλλόγου μας είναι μία, σταθερή και ταυτίζεται με την θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έρχεται κατόπιν της νομοθετικής ρύθμισης, δεν είναι μια «χαριστική» απόφαση, δεν αποτελεί «παραχώρηση» του κράτους.

Αποτελεί μια νίκη των εργαζομένων. Μια νίκη που ήρθε ύστερα από πολυήμερες καταλήψεις, απεργίες, πορείες,  συναντήσεις στα υπουργεία και τεκμηριωμένες θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μια νίκη που πρέπει να γίνει οδηγός για το άμεσο μέλλον. Μια απόδειξη ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.
Μόνο οι αγώνες μας , οι αγώνες των εργαζομένων, με συνέπεια, επιμονή και αλληλεγγύη μπορούν να κερδίσουν τα δίκαια μας. Με συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και εντεταλμένους κομματικούς καθοδηγητές παρά μόνο με θέληση, αγωνιστικότητα και συναδέλφωση.

Αυτή η νίκη είναι νίκη όσων αγωνίστηκαν. Των ανθρώπων που συσπειρώθηκαν γύρω από το Σύλλογο, που κατεβήκαμε μαζί στους δρόμους, στις καταλήψεις, που απεργήσαμε αλλά ταυτόχρονα κρατήσαμε την πόλη σε αξιοπρεπές επίπεδο καθαριότητας.

Είναι μια νίκη των συναδέλφων και  που ο κλάδος τους έχει πληρώσει βαρύ φόρο σε εργατικά δυστυχήματα,  προϊόν της εντατικοποίησης της εργασίας, της απουσίας εκπαίδευσης  και των ελλιπών  παροχών σε Μέσα Ατομικής Προστασίας

Συνάδελφοι και συμπολίτες,

Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και την διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε, αποφασισμένοι νικάμε!!!!!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΖΗΣΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.