Πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς με πτώση της θερμοκρασίας και επιλεκτικές βροχές – Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες



keraunos-apogevma

Σύντομη αλλά ικανοποιητική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με τη συνοδεία επιλεκτικών και όχι ιδιαίτερα εκτεταμένων βροχοπτώσεων.

Μέρος της διαταραχής που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη κεντρική Ευρώπη , θα κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας και θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη 27 Ιουλίου , με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική / κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία περίπου στους 6-9 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή και μετά ο καιρός επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα τόσο θερμοκρασιακά όσο και σε θέμα ηλιοφάνειας.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι άνεμοι όπου μόνο το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο θα κοπάσουν , καθώς στη συνέχεια το ισχυρό μελτέμι φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στο Αιγαίο πέλαγος με εντάσεις που θα φτάσουν και τα 8 Μποφώρ.

Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες:

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Πέμπτη 27/07/2017

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στα ηπειρωτικά τμήματα. Από την αρχή της ημέρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη δυτική – κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή διάσπαρτες μπόρες / καταιγίδες. Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι εντονότερα. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 έως 7 Μποφώρ τοπικά. Στο Αιγαίο πέλαγος από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Παρασκευή 28/07/2017

Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη , όπου εκεί τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα που γρήγορα μέχρι το μεσημέρι θα μετατοπιστεί ανατολικότερα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη με ένταση έως τα 6 Μποφώρ. Από το απόγευμα και μέσα στη νύχτα η ένταση τους θα μειωθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μέγιστη έως τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα δυτικά θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη όπως και στις νησιωτικές περιοχές.

Η τάση του καιρού για το επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος του μήνα , δείχνει την επικράτηση της καλοκαιρίας σε όλη τη χώρα αλλά και την επαναφορά του μελτεμιού στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο , όπου η ένταση των βόρειων – βορειοανατολικών ανέμων αναμένεται να φτάσει κοντά στα 8 Μποφώρ από τη Κυριακή έως και την Τετάρτη.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης από το meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.