Στήριξη Σωματείων στον αγώνα των εργαζομένων της Euromedica ενάντια στην απλήρωτη εργασία7dfgjhsdtryjfygjgyhf

Το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Euromedica ενάντια στην απλήρωτη εργασία. Το Συνδικάτο οικοδόμων στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων στην Euromedica καθώς και στο σωματείο τους που πρωτοστατεί στην οργάνωση αυτού του αγώνα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει τον Όμιλο Euromedica για τον εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους. Καταγγέλλει την εργοδοσία για την τρομοκρατία και τον εκβιασμό της απλήρωτης δουλειάς, για την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.

Ο όμιλος Euromedica έχει αμύθητα κέρδη και μπροστά στο σκοπό της ενίσχυσης των κερδών του αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους τσαλαπατά τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα αξιοποιώντας τους νόμους που ψηφίσαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες από την μια και κέρδη των καπιταλιστών από την άλλη ποτέ δεν ταυτιστήκαν και δεν πρόκειται να ταυτιστούν. Δεν μπορούν σήμερα σ αυτό το βάρβαρο σύστημα να συνυπάρχουν και τα δύο.

Ο αγώνας σήμερα όλων των εργαζομένων για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, αυτούς που σήμερα μας εξαθλιώνουν, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του . Μόνο όταν ο αγώνας αποκτήσει τέτοιο προσανατολισμό, με αιτήματα και διεκδικήσεις που να βάζουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» του μεγάλου κεφαλαίου θα έχει αποτέλεσμα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε αυτόν τον αγώνα δίνει όλες του τις δυνάμεις. Σε αυτό τον δρόμο βαδίζει. Το Συνδικάτο Οικοδόμων απλώνει το χέρι σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει ανάστημα απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που διεκδικεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Euromedica
Να μπει τέρμα στην τρομοκρατία της απλήρωτης δουλειάς

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας
Παπακωστούλας Αθανάσιος      Νάκας Αστέριος


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Euromedica ενάντια στην απλήρωτη εργασία και στο σωματείο τους που πρωτοστατεί στην οργάνωση αυτού του αγώνα.

Το Σωματείο καταγγέλλει τον Όμιλο Euromedica για τον εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους και τον εκβιασμό της απλήρωτης δουλειάς, για την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.

Ο όμιλος έχει αμύθητα κέρδη και μπροστά στο σκοπό της ενίσχυσης των κερδών του αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, τσαλαπατά τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα αξιοποιώντας τους νόμους που ψηφίσαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Τα παραδείγματα της απλήρωτης δουλειάς είναι πολλά και στον κλάδο του εμπορίου με τρανταχτό παράδειγμα τους εργαζόμενους στον Καρύπιδη που είναι απλήρωτοι πάνω από 1,5 χρόνο και από την απόγνωση τους οδηγούνται μέχρι και την αυτοκτονία όπως έγινε πρόσφατα με εργαζόμενη της επιχείρησης στα Γιαννιτσά.

Ο αγώνας σήμερα όλων των εργαζομένων από όλους του κλάδους ανεξάρτητα αν είναι απλήρωτοι ή όχι για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους . Μόνο όταν ο αγώνας αποκτήσει τέτοιο προσανατολισμό, με αιτήματα και διεκδικήσεις θα έχει αποτέλεσμα.

Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Euromedica
Να μπει τέρμα στην τρομοκρατία της απλήρωτης δουλειάς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.