Απάντηση Δήμου Κοζάνης σε Λ. Μαλούτα: «Ποιο από τα θέματα του Δ.Σ. θέλατε να αποφύγετε να λάβετε θέση;»



dimarxeio_koz_prosopsi3245Οι παρόντες και οι απόντες

Αυτή τη φορά ο κ. Μαλούτας , επικεφαλής της παράταξης «Ενότητας» ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Με μια ανακοίνωση που δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική, εγκαλεί προσχηματικά τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την τελευταία πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την αποστολή των εισηγήσεων των θεμάτων, με αποτέλεσμα η παράταξη του να απέχει από τη συνεδρίαση.

Και ο πλέον καλοπροαίρετος αναγνώστης δεν μπορεί να λάβει σοβαρά επιχειρήματα όπως «η θερινή περίοδος » ή «η αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο» ή « η αδυναμία παραλαβής εκτυπωμένων εισηγήσεων».

Κε Μαλούτα γνωρίζετε πολύ καλά (αν και είναι πολλά τα καταγεγραμμένα παραδείγματα που εσείς ως Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζατε) πως οι διαδικασίες σύγκλησης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπονται ξεκάθαρα από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Όλα τα προβλεπόμενα τηρήθηκαν στο ακέραιο, άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση σε κανένα σημείο δεν θέτεται θέμα νομιμότητας αλλά και στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν κανονικά οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβη τίποτα διαφορετικό από την πάγια διαδικασία σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου και υπάρχει πραγματικά τεράστιο ερωτηματικό για τους λόγους της απουσίας της παράταξης σας, ειδικά σε μια συνεδρίαση με σημαντικά θέματα όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (για το οποίο έχετε πλήρη ενημέρωση) ή το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ίσως το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι για ποιό από τα θέματα θέλατε να αποφύγετε να λάβετε θέση…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.