Απάντηση της Περιφέρειας στον Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού για τα προβλήματα υδροδότησης του Βελβεντού και τα έργα στην περιοχή Μπιτζινίσιοςkosmatopoulos23423552523

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος προσπαθεί να «μεταβιβάσει» ευθύνες που του ανήκουν. Χθες όμως, σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, καθώς ισχυρίστηκε ότι «για τα προβλήματα υδροδότησης του Βελβεντού ευθύνονται τα έργα αποκατάστασης του δρόμου στην περιοχή Μπιτζινίσιος».

Επειδή ο κύριος Δήμαρχος έχει ελλιπή ή επιλεκτική μνήμη οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

Το πρόβλημα της υδροδότησης στο Βελβεντό δεν είναι σημερινό. Οφείλεται στην κατολίσθηση που έγινε το 2012 στην περιοχή «Μπιτζινίσιος», όταν τόνοι από χώμα καταπλάκωσαν και «στραγγάλισαν» δύο αγωγούς ύδρευσης διατομής Φ200. Εδώ να θυμίσουμε επίσης στον κ. Δήμαρχο ότι εκείνη την περίοδο, ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής ανεβοκατέβαινε στην περιοχή με ιδιωτικά μηχανήματα εκτελώντας εργασίες για τις οποίες δεν γνώριζε τίποτα ούτε η Δ/νση Τεχνικών Έργων, ούτε και ο τότε Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης.

Με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κυρίου Βασίλειου Κωνσταντόπουλου αποκαταστάθηκε η βλάβη σε έναν από τους δύο αγωγούς κάτι το οποίο έκανε και η νυν Δημοτική αρχή αλλά με σωλήνες ύδρευσης διατομής Φ 90 και όχι Φ 200 όπως ήταν οι προηγούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι με τις νέες διατομές διέρχεται το 1/4 του νερού που αρχικά περνούσε.

Με την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης του δρόμου η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης και ο ανάδοχος του έργου, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημία.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου των Τεχνικών Έργων και δημοσιογράφων, ώστε να καταγραφεί η πορεία των εργασιών, έγινε αυτοψία με εκπροσώπους της ΜΚΟ του Βελβεντού και διαπιστώθηκε ότι δεν ευθύνονται σε τίποτα, για την αρρυθμία υδροδότησης, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου. Μάλιστα από τους εκπροσώπους της ΜΚΟ ζητήθηκε η συνδρομή της Π.Ε. Κοζάνης στην αποκατάσταση του προβλήματος, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, με την επισήμανση ότι οι εργασίες που απαιτούνται πρέπει να πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου 2017, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, παρουσία του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Κυριακίδη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδωρίδη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού και συμφωνήθηκε η Π.Ε. Κοζάνης να συνδράμει με υλικά στις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών. Μάλιστα η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σερβίων-Βελβεντού ζήτησε και με έγγραφό της (υπ. αριθμ. Πρωτ. 8259/24-7-2017) την συνδρομή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης.

Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος εξαπέλυσε χθες αστήρικτες κατηγορίες και επέρριψε ευθύνες χωρίς καμία αιτιολογία. Τον καλούμε λοιπόν να καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, διαφορετικά κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κοινός συκοφάντης που σπιλώνει θεσμούς, υπηρεσίες, πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοσματόπουλος οφείλει να καταλάβει ότι το έργο της αποκατάστασης στην περιοχή Μπιτζινίσιος ολοκληρώθηκε, παρά την δική του έντονη αντίθεση η οποία ήταν κόντρα στην λογική αλλά και στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων όπως του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού (Αρ. Απόφασης 360/2014), του Τοπικού Συμβουλίου Καταφυγίου, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Τζέλα, καθώς και στις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων φορέων και κατοίκων του Καταφυγίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κατερίνη και στις οποίες μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο ίδιος. Ήδη ενημερωθήκαμε ότι για το θέμα της υδροδότησης του Βελβεντού, καθώς και μιας σειράς άλλων ζητημάτων, αντιπροσωπεία της «Κοινωνίας Πολιτών του Βελβεντού» επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης και κατέθεσε υπόμνημα με τις παραλείψεις του Δήμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης δηλώνει ακόμα μια φορά την πρόθεση της για συνεργασία, με σκοπό την επίλυση των θεμάτων στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.