Ο Χ. Κάτανας για τα Περιφερειακά Συνέδρια της Κυβέρνησης: «Δεν πρόκειται παρά για μια… τρύπα στο νερό»



katanas_xaris

Ο κυβερνητικός θίασος και η περιφερειακή ανάπτυξη

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διοργανώσει στη Λαμία, το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο, για την… «ανάπτυξη» (τρομάρα τους), αυτή τη φορά, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επειδή το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο, έγινε στην Κοζάνη, για την… «ανάπτυξη» (δις… τρομάρα τους) της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εμείς οι Δυτικομακεδόνες μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους Στερεοελλαδίτες, ότι δεν πρόκειται για τίποτε άλλο, παρά για μια… «τρύπα στο νερό».

Ο κυβερνητικός «θίασος» (μηδέ εξαιρουμένου και του πρωθυπουργού), θα τους επισκεφθεί με όλη τη μεγαλοπρέπεια ενός παραδοσιακού… «τσίρκου» (πολιτικού εννοείται), θα προφασιστεί ότι «ακούει» (δήθεν), θα κάνει συλλογή αιτημάτων και υπομνημάτων (εντέχνως), θα μιλήσει με βαρύγδουπα συνθήματα και δακρύβρεχτες κορώνες και μετά, μη τους είδατε μη τους απαντήσατε…

Κι επειδή, εμείς εδώ στην Κοζάνη, πρώτοι «φάγαμε» το κυβερνητικό δούλεμα της «περιφερειακής ανάπτυξης» μετά συνεδρίου, ας το έχουν υπόψη τους και οι Στερεοελλαδίτες και όλοι οι υπόλοιποι των περιφερειών που θα ακολουθήσουν (όσες «προλάβουν» τουλάχιστον).
Κι ας κρατούν μικρό καλάθι ή καλύτερα καθόλου καλάθι. Οι άνθρωποι όχι απλώς δεν μπορούν (λόγω ανικανότητας) αλλά ούτε και θέλουν την ανάπτυξη, για λόγους ιδεοληψίας.

Την Πέμπτη που θα γίνει το συνέδριο στη Λαμία, οι Στερεοελλαδίτες θα καταλάβουν καλά τι εννοώ. Διότι και στο δεύτερο περιφερειακό συνέδριο της κυβέρνησης, θα γίνει αυτό που έγινε και στο πρώτο της Κοζάνης.

Ένα τεράστιο τίποτα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.