Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον όμιλο Euromedica



7dfgjhsdtryjfygjgyhf

Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον όμιλο Euromedica κατέθεσαν στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αλλά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Εδώ και επτά χρόνια οι εργαζόμενοι εμπαίζονται από την εργοδοσία του ομίλου, δεν γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν, ενώ αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα. Αναλυτικότερα, τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, είναι τα εξής: Ζωοδόχος Πηγή 9-10 μήνες, Κλινική Αθήναιον 9-10 μήνες, Κυανούς Σταυρός 6-7 μήνες, Γενική Κλινική 4-5 μήνες.

Για την κατάσταση αυτή, η εργοδοσία επικαλείται τη μη πληρωμή των οφειλών για τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα αυτά τα χρόνια, η εργοδοσία του ομίλου έχει εφαρμόσει τους αντεργατικούς νόμους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και στο χώρο της υγείας και που επωφελούνται από τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της. Οι μειώσεις μισθών, η αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μερικά από τα αποτελέσματα, ενώ οι εργαζόμενοι όταν δικαιολογημένα διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους απειλούνται επιπλέον και με το φόβο της ανεργίας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς διάφορες συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η εργοδοσία ακολουθώντας πάντα την ίδια τακτική δίνει υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρεί.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπεριφέρεται ως “Πόντιος Πιλάτος”, αφού κρύβεται ουσιαστικά πίσω απ’ την αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
-Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το σύνολο των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους και για να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.
-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
-Την προστασία των εργαζομένων από κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού, εξώσεις

Δελής Γιάννης
Βαρδαλής Σάκης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον όμιλο Euromedica

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.