Πολλά είδη μεταναστευτικών πτηνών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε το βίντεο

76td7udsk7t5sk6yt5ky6

Ο φτερωτός πλούτος της Λίμνης Πολυφύτου είναι δεδομένος, τον έχουμε καταγράψει (mikrovalto.gr) δεκάδες φορές στο ανάντη τμήμα της γέφυρας Ρυμνίου μέχρι τα Αναβρυκά, αλλά πάντα μας επιφυλάσσει το κάτι παραπάνω και μας εκπλήσσει, μιας και πέρα από πουλιά που συναντούμε σε μόνιμη βάση, ο υδροβιότοπος αποτελεί και «σταθμό» σπάνιων μεταναστευτικών πτηνών (ακόμη και φλαμίνγκο).

Αυτή τη φορά (Κυριακή 16 Ιουλίου 2017), είδαμε από τη γέφυρα Ρυμνίου στον κλειστό «ορμίσκο» που βρίσκεται η πλωτή εξέδρα, οκτώ (8) μαυροπελαργούς (σπάνιο είδος, προ ημερών είχαμε καταγράψει τρεις-3-), δεκάδες ερωδιούς (λευκοτσικνιάδες και σταχτοτσικνιάδες), πολλούς αργυροπελεκάνους και περισσότερα ποταμογλάρονα.

Στον τομέα της ανάδειξης και της αξιοποίησης του υδροβιότοπου, η περιοχή έμεινε πίσω, αφού δεν έχει ενταχτεί καν στις Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ), από τις 69 που έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο.

mikrovalto.gr

Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ προηγούμενες καταγραφές ορνιθοπανίδας από τη γέφυρα Ρυμνίου…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.