ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: «Πασαρέλα στελεχών της Αντιπολίτευσης για το Διοικητήριο της Πτολεμαΐδας»

ptolemaida_aerofotografia

Στις 28/06/2017 παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας το Διοικητήριο και σηματοδοτήθηκε η επίσημη λειτουργία του. Πρόκειται για ένα οικόπεδο του Υπουργείου Γεωργίας που παραχωρήθηκε στο Δήμο Εορδαίας, και ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του κτηρίου, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε για ένα μεγάλο έργο, με σύγχρονές υποδομές που υπήρξε σε καθεστώς ομηρίας όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις “ευλογίες” αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών παραγόντων των προηγούμενων ετών.

Ένα από τα προτάγματα της δικής μας Κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση πόρων και η επιστροφή των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια με αποτέλεσμα να χαιρετίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια πόσο μάλλον όταν αυτή υλοποιείται, όπως συμβαίνει στη Περιφέρεια μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταφέρονται με πρόταση της Περιφέρειας:

Οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ Πτολεμαΐδας
Το τμήμα συγκοινωνιών
Το Ειρηνοδικείο
Το τμήμα του ΕΦΚΑ (Ι.Κ.Α. Πτολεμαΐδας) και
Η έδρα της Αντιπεριφέρειας Ενέργειας που αποτελούσε δέσμευση του Περιφερειάρχη από τη στιγμή που στην πόλη μας χτυπάει η καρδιά της ενέργειας.

Από την πλευρά μας ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου που επιφέρει σωρό πλεονεκτημάτων, όπως την αποταμίευση χρημάτων που κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο για τη στέγαση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, αλλά και την παραμονή των υπηρεσιών στην πόλη μας .

Τη Δευτέρα που μας πέρασε παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, όπου συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη να αποσταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο επιστολή διαμαρτυρίας υποστηρίζοντας πως πρέπει να μεταφερθούν πρωτίστως εκεί οι υπηρεσίες του Δήμου και αφού εκκενωθεί το Δημαρχείο να μεταφερθούν στο χώρο του οι υπηρεσίες που υπολείπονται .

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια παρέλαση στελεχών της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δακής που αντί να μας εξηγήσει γιατί δεν προέβη σε καμία κίνηση στη διάρκεια της θητείας του, απαξίωσε τα χρήματα που κοστίζουν στην Κυβέρνηση οι ενοικιάσεις των υπηρεσιών αυτών με την έκφραση “ Τι πειράζει η Κυβέρνηση να ξοδεύει 5.000 και 10.000 ευρώ ανά μήνα; ” γεγονός που φυσικά δε μας προκαλεί έκπληξη καθώς και η στάση της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ζεμπιλιάδου που για ακόμα μια φορά μας απέδειξε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά συμφέροντα της παράταξης της, με άκομψο τρόπο τις περισσότερες φορές.

Η απάντηση μας σε όλα αυτά, μιας και η δικιά μας Κυβέρνηση προτιμά να μιλά με τις πράξεις της, είναι ότι κάθε ευρώ που μπορεί να εξοικονομηθεί θα γίνει πράξη. Αφ ενός γιατί αποτελεί δέσμευση μας και αφετέρου γιατί πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια από την Κυβέρνηση να εξυγιάνει ένα κράτος που κάνατε μεγάλη προσπάθεια να το οδηγήσετε σε κατάρρευση. Φυσικά λοιπόν μας ενδιαφέρει το ποσό που αναφέρατε κ. Δακή γιατί είναι μέρος του δημόσιου πλούτου της χώρας μας και επιτρέψτε μας να προτιμούμε να το δαπανήσουμε στην αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας όμως στην ανάπτυξή της. Μείνετε συντονισμένοι στην προσπάθεια μας αλλά να θυμάστε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι ανθρώπους των κυβερνήσεων ή συγκυβερνήσεων σας, να παρελαύνουν σε συμβούλια με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Γραμματεία Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.