Βίντεο: Η Κοζάνη πρωτοπορεί στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων – Εκδήλωση με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στα Πλατάνια



66ujtersjaj5tathatrsyt

– Απολύτως ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος Διαλογής στην Πηγή του Δήμου Κοζάνης και της ΔΙΑΔΥΜΑ

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους γνώρισαν οι κάτοικοι που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων, που υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ, καθώς την Τρίτη 18/7/2017 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, τους διανεμήθηκε εδαφικό υλικό που προήλθε από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων που συνέλεξαν τους προηγούμενους μήνες καθώς και ένα φυτό που καλλιεργήθηκε σε ανάλογο υλικό.

Το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στον όγδοο μήνα της υλοποίησής του, έχει τύχει της αποδοχής των συμμετεχόντων ενώ ήδη σχεδιάζεται από τον Δήμο Κοζάνης η επέκτασή του και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Μέχρι σήμερα έχουν κομποστοποιηθεί περισσότεροι από 13 τόνοι χωριστά συλλεχθέντων βιοαποβλήτων ενώ έχουν παραχθεί περίπου 2 τόνοι κόμποστ. Η ποσότητα θα παραδοθεί στον Δήμο Κοζάνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στις εργασίες του.

Την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος σημείωσε πως «στόχος μας είναι το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων να επεκταθεί σε όλη την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στην προσπάθεια. Το πρόγραμμα έχει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες αλλά και για τις επόμενες γενιές και για αυτό θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών οργανικών αποβλήτων και έχει επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης των τεσσάρων υλικών συσκευασίας, που διαθέτει (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) και σε καφέ κάδους για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων.

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος θα αξιοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων σε όλη την πόλη σε ένα πρώτο στάδιο και στο σύνολο του δήμου το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.