Η φοιτητική ομάδα «Formula Student» του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε διεθνή αγώνα μονοθέσιων τύπου «Formula Student (FSAE)



777jktrfysxjtrstaerht

Αναχώρησε για την Ιταλία η φοιτητική ομάδα « FORMULA STUDENT ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας», προκειμένου να συμμετάσχει στον διεθνή αγώνα μονοθέσιων τύπου Formula Student.

Η Formula ονομάστηκε έτσι από τα αρχικά του Οργανισμού Society of Automotive Engineers (SAE) ο οποίος και συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας των αγώνων αυτών το 1981. Ο αγώνας φέτος θα διεξαχθεί  από 19-23 Ιουλίου 2017 στην πίστα του Varano της Ιταλίας.

Η Ομάδα υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δρ. Σάββα Δουβαρτιζίδη σχεδίασε και κατασκεύασε τον «Δαίδαλο» όπως αποκαλούν το μονοθέσιο, με τον αριθμό 76, το έτος ίδρυσης του Ιδρύματος. Μετά από σκληρή δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια, πραγματοποιεί το όραμά της, μια καινοτόμο συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο – μοναδική για την σαραντάχρονη πορεία του Ιδρύματος- και στο εγχείρημα αυτό ήταν καθοριστική για την Ομάδα η οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπως και όλων των άλλων χορηγών.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος αποχαιρέτησαν την «FORMULA STUDENT ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» ενώ όλοι τους καμάρωναν «σα να έχουν νικήσει»!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ετοιμάζεται στα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού και τη συνεργασία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο το οποίο και θα παρουσιαστεί σύντομα στην τοπική κοινωνία.

Από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.