5 κακές συνήθειες που σας παχαίνουν & πώς να τις αντιμετωπίσετε



photo-kakes-sinitheies-pou-

Ο φόρτος των υποχρεώσεων δεν σας επιτρέπει να μαγειρεύετε καθημερινά υγιεινά γεύματα και έτσι ο στόχος για αδυνατισμα που θέτετε κάθε Δευτέρα, συνήθως «πάει περίπατο» την Τρίτη!

Διαβάστε ποιες κακές συνήθειες σάς παχαίνουν και πώς θα καταφέρετε να τις αντιμετωπίσετε για να καταφέρετε να χάσετε το περιττό βάρος από το σώμα σας.

Κακή συνήθεια #1 – Σκέφτεστε το μεσημεριανό γεύμα μόνο όταν πεινάσετε

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφέρετε υγιεινά τρόφιμα από το σπίτι στην εργασία σας και να τρώτε το μεσημεριανό σας σε συγκεκριμένη ώρα, προτού πεινάσετε πολύ. Φροντίστε λοιπόν να ετοιμάζετε ένα τάπερ από το βράδυ κάνοντας συνετές επιλογές και ρυθμίστε την υπενθύμιση του κινητού σας ώστε να σας ειδοποιεί για το μεσημεριανό γεύμα μία ώρα πριν από εκείνη που συνήθως νιώθετε υπερβολική πείνα.

Κακή συνήθεια #2 – Κανονίζετε τα επαγγελματικά σας ραντεβού προτού γευματίσετε

Μελέτη του Neuron κατέδειξε ότι οι εργαζόμενοι που εκτίθενται σε αγχωτικές καταστάσεις πριν από το γεύμα, συνηθίζουν να καταναλώνουν μετά περισσότερο και πιο ανθυγιεινό φαγητό. Αποφύγετε επομένως τις στρεσογόνες συναντήσεις πριν από το μεσημεριανό και φροντίστε να καταναλώσετε ένα υγιεινό σνακ ώστε να σας «κρατήσει» μέχρι να απολαύσετε ύστερα το κολατσιό σας.

Κακή συνήθεια #3 – Καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού το μεσημέρι

Είναι γνωστό πως τα πλούσια μεσημεριανά γεύματα ωθούν στην κατανάλωση εξίσου θερμιδογόνου βραδινού. Όταν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού σε ένα μόνο γεύμα, παύει η παραγωγή της ορμόνης που «ενημερώνει» τον εγκέφαλο ότι χόρτασε. Οπότε, το βράδυ είναι πιθανό να φάτε πολύ περισσότερο! Γι αυτό συστήνεται να σταματάτε το γεύμα σας όταν νιώθετε ότι έχετε χορτάσει.

Κακή συνήθεια #4 – Τρώτε το μεσημεριανό σας στο γραφείο, βλέποντας βίντεο

Όταν τρώτε στον χώρο εργασίας σας και δη, στο γραφείο παρακολουθώντας βίντεο, τείνετε να καταναλώνετε πολύ περισσότερη τροφή από όση χρειάζεται ο οργανισμό σας. Για το καλό της υγείας και της σιλουέτας σας, προσπαθήστε να κάνετε ένα πράγμα τη φορά! Απολαύστε το μεσημεριανό σας γεύμα στο γραφείο, χωρίς όμως να χαζεύετε στον υπολογιστή. Αφήστε την πλοήγηση στα social media για το επόμενο διάλειμμα.

Κακή συνήθεια #5 – Παραγγέλνετε έτοιμο φαγητό και τρώτε από τη συσκευασία

Μπορεί για μερικούς να θεωρείται μέρος της απόλαυσης του έτοιμου φαγητού, η κατανάλωσή του από τη συσκευασία του καταστήματος. Για άλλους είναι διευκόλυνση αφού γλιτώνουν το πλύσιμο ενός πιάτου και ενός μαχαιροπίρουνου. Εσείς όμως που επιθυμείτε να αδυνατίσετε, δεν πρέπει να συνεχίσετε αυτή την κακή συνήθεια. Ακόμα και αν τύχει να παραγγείλετε με τους συναδέλφους σας φαγητό από έξω, φροντίστε να τοποθετήσετε το γεύμα σε πιάτο. Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσετε την ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε. Επιλέξτε να καταναλώσετε ένα τρόφιμο με πρωτεΐνη, λαχανικά και ελάχιστα συνοδευτικά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.