Γαλάτεια Εορδαίας: Κινδύνευσε 30χρονος οδηγός από την κακοκαιρία – Εγκλωβίστηκε σε νερά στην είσοδο του χωριού



okltdfktdkydtkysdtjyrsjtrstj

Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της η πρωτοφανής κακοκαιρία, με δυνατές βροχές και ισχυρούς ανέμους, που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, ενώ, 30χρονος οδηγός στην Γαλάτεια που επιχείρησε να περάσει από σημείο της εισόδου του χωριού, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη, παγιδεύτηκε στο νερά. Κινητοποιήθηκαν άμεσα οι συγχωριανοί του και με την βοήθεια ενός τρακτέρ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον ίδιο και το αυτοκίνητο του.

Η καταρρακτώδης βροχή σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, να πλημμυρίσουν σπίτια, ισόγεια, και αποθήκες, να σημειωθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ χαλάζι έπεσε για λίγη ώρα στο Ανατολικό.

Αγρότες που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα χωράφια τους, διαπίστωσαν ότι τα σπαρτά έπλεαν στο νερό, ενώ, οι σφοδροί άνεμοι «ξάπλωσαν» τις καλλιέργειες με ηλίανθο.

Από τις 46 κλήσεις, οι 42 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένα κυρίως υπόγεια, ενώ οι 4 είχαν να κάνουν με δέντρα που έπεσαν από την ένταση της βροχής και τον δυνατό αέρα που φυσούσε.

Στην περιοχή υπήρξαν και διακοπές ρεύματος το βράδυ του Σαββάτου, σε μεγάλο τμήμα της Πτολεμαΐδας, αλλά και σε δημοτικές κοινότητες της Εορδαίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν τους διοργανωτές των προγραμματισμένων Πολιτιστικών εκδηλώσεων, είτε να τις ματαιώσουν είτε να τις αναβάλλουν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.