Δημιουργία νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Πετρανά Κοζάνης – Κάλεσμα στους νέους αγρότες της περιοχής



20117297_10214210282598874_1476180213_n

– Υψηλοί στόχοι για δημιουργία νέου αγροτικού Συνεταιρισμού βάζει ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πετρανών
– «Ένας Συνεταιρισμός είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά στα χέρια των παιδιών μας»
– Κάλεσμα του προέδρου Πετρανών στους νέους αγρότες σε ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία Αγροτικού Συνεταιρισμού

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση προς όλους του νέους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, απευθύνει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πετρανών ο κ. Αθανάσιος Αθανασίου, την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 17.00, που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κατάστημα Πετρανών.

Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει η πρώτη επαφή, γνωριμία και συζήτηση με του νέους παραγωγούς και να θέσουν όλοι μαζί τους νέους στόχους, προβληματισμούς, ιδέες για τη δημιουργία Αγροτικού Συνεταιρισμού, ή ομάδα παραγωγών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, όπου σχεδιάζεται καιρό όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου στο KOZANILIFE.GR.

«Καλώ τους νέους παραγωγούς να κάνουμε μία πρώτη επαφή, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να συζητήσουμε, να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων παραγωγών ή ακόμα και αυτών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν τώρα στο χώρο. Τους νέους τους θέλουμε δίπλα μας, είναι όλη ζύμη για να πετύχει αυτό που σχεδιάζουμε.
Ιδιαίτερο βάρος θα θέλαμε να δώσουμε στην καλλιέργεια και παραγωγή σκόρδου, όπου τα τελευταία χρόνια κατέχει μία πολύ ισχυρή θέση εδώ στην περιοχή και μας διασφαλίζει μία άριστη ποιότητα, μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτό το προϊόν. Σκοπός είναι να αποκτήσουμε πιστοποίηση καλλιέργειας σκόρδου, αλλά και να αναγνωριστεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Στόχος του Συνεταιρισμού είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων των παραγωγών προς την αγορά και η διαφύλαξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Είναι δύσκολο ένας αγρότης να πετύχει μόνος του έξω, είναι σκληρό το εμπόριο, ενώ όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα.
Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι η δημιουργία ενός Συνεταιρισμού θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας, στην παραγωγή, στην μεταποίηση και σε ένα σωρό άλλους τομείς.

Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν την Τετάρτη, δώσουμε μία δυναμική παρουσία στην προγραμματισμένη συνάντηση και τραβήξουμε την πρώτη μας γραμμή για τη νέα πλώρη του Αγροτικού Συνεταιρισμού μας.Είμαι σίγουρος, ότι αυτό που σχεδιάζουμε θα πετύχει, αρκεί να βάλουμε όλοι πλάτη και να αφήσουμε τα προσωπικά οφέλη στην άκρη».

Κλείνοντας ο κ.Αθανασίου τόνισε: «Ένας Συνεταιρισμός είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά στα χέρια των παιδιών μας» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, προ 20ετίας, υπήρχε Αγροτικός Συνεταιρισμός στα Πετρανά Κοζάνης, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η καλλιέργεια σκόρδου να αποκτήσει πιστοποίηση και να αναγνωριστεί ως ΠΟΠ, ενώ τις ίδιες βλέψεις θέτει ο κ. Αθανασίου και για άλλες καλλιέργειες, όπου όπως συμπλήρωσε θα ακουστούν προτάσεις, ενώ σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί μελέτη από γεωπόνους για νέες καλλιέργειες.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.