Καίρια ζητήματα του Δήμου έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλος66sr6tuw5r6uw5ujw5ujw5

Τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Βοΐου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης  που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη λήξη του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε χρηματοδότηση, σε έμψυχο δυναμικό, οικονομική στήριξη των κατοίκων του Δήμου που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών από την παρατεταμένη ανομβρία. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα ένταξης του Δήμου Βοΐου στους ορεινούς όγκους, θέμα που συζητήθηκε και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, ώστε να επωφεληθεί η περιοχή του Βοΐου όλα όσα έχει ανάγκη για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε από τον Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη είναι η σύνδεση του Δήμου Βοΐου με τον αγωγό φυσικού αερίου, μία βιώσιμη και εύκολα υλοποιήσιμη επέκταση, η οποία θα προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων σε έναν ορεινό και απομακρυσμένο Δήμο. «Τα οφέλη που προσφέρει το φυσικό αέριο, το οποίο είναι οικονομικότερο καύσιμο και αποδοτικότερο για την παραγωγή, θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Βοΐου (εκτροφής γουνοφόρων ζώων, γουνοποιίας, οινοποιία, αποστακτήρια αρωματικών φυτών, συγκομιδής και τυποποίησης εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας, τυροκομεία κλπ), ενώ θα αποτελέσουν κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και βιομηχανιών. Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στο Δήμο Βοΐου, η οποία συνεπάγεται μείωση του ενεργειακού κόστους, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση του κόστους διαβίωσης και πολύ μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, θα “κρατήσει” τους πολίτες του Δήμου Βοΐου στον τόπο τους και θα τους παροτρύνει να επενδύσουν σε αυτόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βοΐου στον αρμόδιο Υπουργό.

Την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ένα ζήτημα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος και στη σειρά ενεργειών και επαφών που έχουν γίνει για το θέμα αυτό, αναμένοντας την τελική έγκριση του Υπουργείου ώστε να γίνει πράξη ένα σημαντικό αίτημα όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των πολιτών του Δήμου, των εκπαιδευτικών, συλλόγων, φορέων της ευρύτερης περιοχής. Η λειτουργία του ΚΠΕ Σιάτιστας θα συνεισφέρει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών που θα το επισκεφτούν και θα παρακολουθήσουν τα προγράμματά του, και θα συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της μοναδικότητας του οικοσυστήματος του όρους Μπούρινου, στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.