Λ. Μαλούτας για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής: «Τα προβλήματα παραμένουν, οι λύσεις δεν είναι ορατές, ευθύνες δεν υπάρχουν;»5e67ne567n56ne7ne858n87e56

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ακρινή, στις 14/6/2017, που προκλήθηκε από αίτημα της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ώστε να ενημερωθούν το Δημ. Συμβούλιο και οι πολίτες αναδείχτηκαν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης, αυτής της μεγάλης κατάκτησης, του 2011, των κατοίκων και φορέων της Ακρινής.

Σαν δημοτική αρχή την προηγούμενη περίοδο τρέξαμε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση όπως η εύρεση του κατάλληλου χώρου εγκατάστασης, η επιλογή του χώρου εγκατάστασης από τους κατοίκους και η σύνταξη του σχεδίου μετεγκατάστασης, σε συνεργασία με στελέχη της ΔΕΗ, το οποίο και υποβλήθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ στις 16/9/2013, χωρίς έκτοτε να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει το ΠΔ για την έγκριση του σχεδίου μετεγκατάστασης με συνέπεια την παρατεινόμενη αγωνία των κατοίκων για το μέλλον τους αλλά και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους αφού μια σειρά από έργα, δημόσια και ιδιωτικά, δεν υλοποιούνται και εκκρεμούν λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης.

Σήμερα που η κατολίσθηση των Αγ. Αναργύρων ανέδειξε και το θέμα της Ακρινής, και ταυτόχρονα την αδιαφορία Κυβέρνησης/ΔΕΗ για το θέμα αλλά και την αδυναμία των αυτοδιοικητικών (που κατά τα άλλα καλοδέχονται τους υπουργούς της Κυβέρνησης, φωτογραφίζονται όλο χαμόγελα, επιδιώκοντας προφανώς άλλα…) να προωθήσουν το θέμα, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να επαγρυπνούμε.

Η επαναλαμβανόμενη συμπαιγνία Υπουργών/ΔΕΗ, οι πρόσφατες αναφορές για απαλλοτρίωση και όχι για μετεγκατάσταση, η οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας και της ΔΕΗ, μας καθιστούν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

Οι όποιες αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την καθυστέρηση του ΠΔ της μετεγκατάστασης που εκκρεμεί από το φθινόπωρο του 2013.

Οι κάτοικοι, όλοι μας απαιτούμε συγκεκριμένες οικονομικές και χρονικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Για να μην περάσουν μερικά χρόνια ακόμη, χωρίς να έχει κανένα βήμα προόδου, όπως συμβαίνει με τον επαρχιακό δρόμο Ακρινής – Κοζάνης που βρίσκεται ακόμη και σήμερα στο σημείο μηδέν …..

Για την ¨ΕΝΟΤΗΤΑ¨
Λ. Μαλούτας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.