Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά με την ταινία «Γυμνοί στον ήλιο»



8jytjrtdjtrdjyrdkjrtdkijy6djkydΓια ένατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις θερινές προβολές του, ξεκινώντας αυτή την Τετάρτη 21-6-2017, στις 9:30 μ.μ., στην αυλή του Φιλοπρόοδου με το αριστούργημα του Ρενέ Κλεμάν «Γυμνοί στον ήλιο» (Plein Soleil -1959) με ένα ασυναγώνιστο καστ πρωταγωνιστών όπως ο Αλέν Ντελόν, η Μαρί Λαφορέ, ο Μορίς Ρονέ, ο Ενρο Κριζά, ο Φρανκ Λατιμόρ.

Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, δέχεται την πρόταση από τον πάμπλουτο πατέρα του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, έναντι 5000 δολαρίων ως αμοιβή, να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω. Ο Ρίπλει καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικειοποιηθεί την ταυτότητα του Γκρίνλιφ.

Κορυφαία δημιουργία του Ρενέ Κλεμάν, βασισμένη στο βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ριπλέι» -το πρώτο από τα πέντε της Χάισμιθ με τον συγκεκριμένο ήρωα. Ένα φαινομενικά κοσμοπολίτικο φιλμ νουάρ, με πολλές και ενδιαφέρουσες ανατροπές στην πλοκή-θα έλεγε κανείς ότι ο Κλεμάν «παίζει» με το θεατή-, αλλά κι ένας πολυεπίπεδος προβληματισμός πάνω στο έγκλημα, την ανθρώπινη μοναξιά, τα ανθρώπινα πάθη και εμμονές. Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία, αναδεικνύοντας την ομορφιά των ακτών του Ιταλικού νότου, μέσα από την πανέμορφη έγχρωμη φωτογραφία του Ανρί Ντεκέ και με ένα λαμπρό καστ Γάλλων ηθοποιών, με πρώτο και καλύτερο τον νεότατο Αλέν Ντελόν, στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, τον Μορίς Ρονέ και την πανέμορφη Μαρί Λαφορέ, ενώ στα πρώτα πλάνα της ταινίας διακρίνουμε την παρουσία της Ρόμι Σνάιντερ, σύντροφο τότε στη ζωή του Ντελόν. Η ταινία συνάντησε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ενώ το 1999 γυρίστηκε το ριμέικ της από τον Άντονι Μιγκέλα, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει το πρωτότυπο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9:30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 9.30 μ.μ στην αυλή του Φιλοπρόοδου.

Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη, η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.