«Χρυσό» το λάδι των Ιμέρων Κοζάνης – Άλλη μια σπουδαία διάκριση σε διεθνή διαγωνισμόladi_imeron23423532

Το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, απέσπασε το ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιμέρων.

Στο διαγωνισμό που τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL, έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ, με περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου.

Τα βραβεία που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) απονεμήθηκαν σε όσους παραγωγούς κατάφεραν να παράξουν ελαιόλαδα με κορυφαία ποιότητα, που ικανοποιούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκε και ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος βρίσκεται στο πλευρό της ερευνητικής αυτής προσπάθειας του Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου από την πρώτη στιγμή του εγχειρήματός τους το 2011.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.