Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακρινής στο KOZANILIFE.GR για το ορυχείο Αμυνταίου – Από το 2011 κατέθεσε μήνυση και έστειλε εξώδικα σε Υπουργούς

poutakidis_kostas_akrini

Στο KOZANILIFE.GR μίλησε ο πρόεδρος Συλλόγου περιβάλλοντος και ανέργων Ακρινής, Κώστας Πουτακίδης σχετικά με το θέμα των Αναργύρων που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες έπειτα από την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου αλλά και την καταγγελία που έχει προβεί πριν από λίγα χρόνια ο ίδιος.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Έχει πάνω από ένα μήνα που το περιμέναμε να συμβεί. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο λόγω του αποθέτη ο οποίος βρίσκονταν στην Ακρινή και είχαμε κατολισθήσεις. Το 2011 καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά και μας διαβεβαίωσαν πως ο αποθέτης θα πάει στον Πτελεώνα και έπειτα ακόμα πιο μέσα. Φέτος ο αποθέτης επέστρεψε στην Ακρινή. Εγώ είχα συχνά επικοινωνία με τα παιδιά στους Αναργύρους και τους προέτρεψα να κινηθούμε μαζί εναντίον τους. Γύρω στις αρχές του Απρίλη παρατηρήσαμε κατολισθήσεις και πάλι. Κάναμε αίτηση ώστε να έρθει η επιθεώρηση μεταλλίων και αυτό συνέβη».

Σχετικά με αυτούς που γνώριζαν την κατάσταση, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω πως γνωρίζουν αρκετά πράγματα οι ειδικοί. Δεν είναι τυχαίο πως κάποια πρόσωπα δήλωναν αισιόδοξοι δημοσίως αν και δεν ήταν! Επίσης είχαν φροντίσει ώστε να μην υπάρξουν θύματα άρα ήξεραν κάτι περισσότερο. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν το παραδεχόντουσαν δημοσίως. Δεν είμαστε μάντεις, απλά κάνω αυτή τη δουλειά 20 χρόνια και βλέπω κάποια πράγματα. Δυστυχώς τα γεγονότα με πρόλαβαν. Το τι συνέβη δεν έχει να κάνει με την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 21 Ιουνίου εκεί όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση μας (έχουμε στείλει εξώδικο σε Υπουργούς) και αν την χάσουμε την υπόθεση τότε θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Βλέπω πάντως πως το χωριό έχει παραμορφωθεί και ίσως υπάρξουν νέες κατολισθήσεις».

Σάκης Καραδημούλας για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακρινής στο KOZANILIFE.GR για το ορυχείο Αμυνταίου – Από το 2011 κατέθεσε μήνυση και έστειλε εξώδικα σε Υπουργούς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.