Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εργαστήρια θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για ενήλικες



ou7v6fkrcktrxctjhrexhtrezhtjytrΟι εγγραφές στα εργαστήρια θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για ενήλικες, για το έτος 2017-2018 έχουν ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι θεατρικές παρουσιάσεις των σπουδαστών του Α’ Κύκλου των Θεατρικών Εργαστηρίων Ενηλίκων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τίτλο “Art Is Escape” (Η τέχνη είναι απόδραση). Ο υπέροχος χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν οι θεατρικές παρουσιάσεις έγινε σημείο θεατρικής δράσης και απόδρασης.

Τελειώνοντας τη φετινή τους διαδρομή στο θεατρικό εργαστήρι οι πρωτοετείς παρουσίασαν την «τέχνη» όπως τη διδάχθηκαν και την ένιωσαν. Κατόρθωσαν με μόνα οχήματα τη σιωπή, το σώμα, το βλέμμα και τη μουσική να επικοινωνήσουν τον εαυτό τους μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Μέσα από την παρουσίασή τους ο άνθρωπος έγινε τέχνη. Γιατί τέχνη είναι…κίνηση και στάση… ήχος και εικόνα…έκφραση και σιωπή…φυγή και επιστροφή…απόγνωση και γαλήνη…σκοτάδι και φως…μαζί και μόνος…τέλος και αρχή…

Οι σπουδαστές αναγνώρισαν στην πρώτη τους θεατρική παρουσίαση «τη συλλογική δράση, τη συνέπεια, την αυτοπειθαρχία, τη συνεργασία, τη δημιουργία, την αντίληψη» (Φίλιππος Κυριαζίδης). Θυμήθηκαν «τη λαχτάρα της Τρίτης» των μαθημάτων. «Πότε θα έρθει η Τρίτη, να βρεθώ με την ομάδα μου, να κάνω μάθημα με τους υπέροχους δασκάλους μου τον Κώστα Μπαμπίλα, την Ελένη Δημοπούλου, τη Μαίρη Ανδρέου, τη Σοφία Αντωνίου και τον Τάσο Παπαδόπουλο. Πόσα πήρα από τον καθένα σας. Είμαι τυχερή γιατί μετράω επιπλέον πόσους φίλους τον Νίκο, τη Χαρούλα, τον Κώστα, το Γιώργο, τον Φίλιππο, το Βαγγέλη, την Αφροδίτη, τη Γεωργία, τη Σοφία, τη Δέσποινα, τη Δέσποινα, την Αναστασία, την Εύη, τη Χριστίνα, την Κική, την Αλεξάνδρα, τη Μαρία , την Εμμανουέλα, τον Αντώνη, την Κική, την Ελένη, το Μάνθο, τη Λίτσα. Παιδιά, ευτυχώς έχουμε μπροστά μας άλλα 2 χρόνια! Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μας!» (Φιλιώ Ζέρβα).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης θέλει να συγχαρεί τους πρωτοετείς για το αποτέλεσμα της θεατρικής τους προσπάθειας και να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία και την αγάπη τους για το θεατρικό εργαστήρι. Τους υπόσχεται μια εξίσου υπέροχα δημιουργική και «ψυχοθεραπευτική» δεύτερη χρονιά.

Με τα θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κοζάνης ανοίγει τις πόρτες του στους ανθρώπους αυτής της πόλης που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να μάθουν τα μυστικά του. Κάνει παρέες ανθρώπων με θετική ενέργεια που θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Οι αιτήσεις (https://goo.gl/phH2qr) εγγραφής στα εργαστήρια θεάτρου για ενήλικες για το έτος 2017-2018 έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24610- 24062 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpt-koz@otenet.gr.

Α΄ Κύκλος Θεατρικών Εργαστηρίων Ενηλίκων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Διδάσκοντες: Ελένη Δημοπούλου – Κωνσταντίνος Μπαμπίλας – Μαίρη Ανδρέου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Αντωνίου, Ελένη Δημοπούλου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ελένη Δημοπούλου

Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος

Φωτισμοί: Richard Antony Lucas

Φωτογράφιση: Σάκης Αναστασόπουλος, Γρηγόρης Δάλλης, Σούλα Παλέντζα

Συμμετείχαν: Μαρία Αραπογιάννη, Μάνθος Βαϊσίδης, Αλεξάνδρα Βαλαή, Εμμανουέλα Δημοπούλου, Γεωργία Ευθυμίου, Φιλιώ Ζέρβα, Χαρούλα Ζτούπα, Ελένη Κάβουρα, Αντώνης Κάτανας, Κική Κετιπίδου, Κική Κοντού, Νίκος Κορεξενίδης, Δέσποινα Κούρτογλου, Αναστασία Κυπιρτίδου, Φίλιππος Κυριαζίδης, Βαγγέλης Μαλιάγκας, Σοφία Μπαλτζώη, Δέσποινα Νταζάνη, Κώστας Παπαθανασίου, Αφροδίτη Πατίκα, Λίτσα Πιστόλα, Γιώργος Σιαμπανόπουλος, Εύη Τσολάκη, Χριστίνα Τυριακίδου, Τζουλιάννα Φωτοπούλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.