Παράσταση του συνόλου λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας



i57eo75eoi75ei65wu645wwu455Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην παράσταση του συνόλου λαϊκής & παραδοσιακής μουσικής «Η καρδιά σμίγει ό,τι ο νους χωρίζει»

Ένα ταξίδι στους σταθμούς του προσφυγικού ελληνισμού.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 08.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Σταθμοί του ταξιδιού μας οι αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού. Μικρά Ασία, Πόντος και Θράκη.

Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε. Όλα φανερώνουν την πλούσια πολυμορφία που χαρακτηρίζει τη μουσική κληρονομιά του Ελληνισμού της Ανατολής. Αυτή είναι η ταυτότητα των προσφύγων και του μουσικού πολιτισμού που δημιούργησαν.

Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό σ’ αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που ποτέ δεν ξεχάστηκε. Μουσική, λόγος, βίντεο, και χορός δένουν όλα με ένα μαγευτικό τρόπο για να ζωντανέψουν αναμνήσεις τις οποίες ακόμη και αν ο νους μας τις χώρισε η καρδιά μας θα τις σμίγει για πάντα.

Στην παράσταση συμμετέχουν χορευτές και η χορωδία του σύλλογου Θρακικής Εστίας Εορδαίας.
Διεύθυνση συνόλου : Γιώτας Χρήστος – ΠΕ16.02-Μουσικής

Ο Διευθυντής
Μαμάτσιος Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.