Τι λέει εργαζόμενος στο ορυχείο του Αμυνταίου στο KOZANILIFE.GR μετά την μεγάλη κατολίσθηση



orixeio_amintaiou17

Εργαζόμενος από το 1991 στο ορυχείο του Αμυνταίου μιλά αποκλειστικά στο KOZANILIFE.GR για την παραλίγο τραγωδία αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων του ορυχείου.

Στο συγκεκριμένο ορυχείο απασχολούνταν 540 μόνιμοι υπάλληλοι και πάνω από 1.000 συνολικά εργαζόμενοι.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στο KOZANILIFE.GR:

«Γνωρίζαμε το πρόβλημα που υπήρχε, παρόλα αυτά δεν περίμενε κανείς τέτοια καταστροφή. Μιλάμε για πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους χώματος. Υποτίθεται πως είχαμε τραβήξει τα μηχανήματα σε ασφαλή περιοχή. Ο καθηγητής Καβαθάς που μελετούσε την καθίζηση μαζί με άλλους αρμόδιους είχαν παρατηρήσει την κάθοδο του εδάφους το οποίο την τελευταία εβδομάδα παρουσίαζε έντονη δραστηριότητα. Έτσι το ορυχείο ήταν προσωρινά ανενεργό για αυτό και δεν θρηνήσαμε θύματα. Χάσαμε ολοκληρωτικά τον Ε4,Ε5 (που έκανε την ετήσια συντήρηση του αυτές τις μέρες) και Ε6. Προλάβαμε και σώσαμε τον Ε2 ενώ το ρήγμα πέρασε 50 μέτρα δίπλα από τον Ε1. Αυτή τη στιγμή όμως η φορτωτική μονάδα του Ε3 έχει παρασυρθεί σφηνώνοντας τον Ε3 ο οποίος έχει πάρει κλίση και βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Επίσης χάσαμε και 3 λιγνιτικά ενώ μεγάλο μέρος ταινιών έχει θαφτεί.»

Σχετικά με το αν οι κάτοικοι των Αναργύρων ήταν ενήμεροι, ο ίδιος αναφέρει:

«Ναι, αλλά ούτε και αυτοί περίμεναν τόσοι μεγάλη ζημιά. Το ρήγμα έχει φτάσει μια αναπνοή από τις κατοικίες τους. Ο κ. Παναγιωτάκης και ο κ. Σταθάκης βρίσκονται τις τελευταίες ώρες εδώ και προσπαθούν να δουν τι μέλει γενέσθαι. Από ότι μαθαίνουμε από συναδέλφους, μας ενημέρωσαν πως δεν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εκεί, ενώ σήμερα μας είπαν πως από ότι φαίνεται θα επαναλειτουργήσει το ορυχείο. Ας μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο ορυχείο τροφοδοτεί 3 μονάδες. Δύο μονάδες στο Αμύνταιο και μια στην Μελίτη.»

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το 1ο χλμ έως το 3ο χλμ της επαρχιακής οδού της Τ.Κ. Αναργύρων – Τ.Κ. Βαλτονέρων, ενώ κατά τη διάρκεια της διακοπής η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρη αγροτική οδό και από άλλες εναλλακτικές επαρχιακές οδούς.

Κλικ εδώ για να δείτε όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση των Αναργύρων, παρουσία του Υπουργού Γ. Σταθάκη.

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.