Εξοικονόμηση στους ΟΤΑ προτείνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος, την οποία υπογράφουν άλλοι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



theofilaktos235235225523

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Κενές θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού».

Με το άρθ. 72 παρ. 1 περ. ιε΄ και με το άρθ. 176 παρ. 1 περ. ιγ΄ του Ν. 3852/2010 ρυθμίζεται η απασχόληση δικηγόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού με έμμισθη εντολή.

Πολλές θέσεις έμμισθων δικηγόρων παραμένουν κενές και η κάλυψή τους αποτελεί διαχρονικά πάγιο αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ως δικαιολογία για τη μη κάλυψη έμμισθων θέσεων δικηγόρων, προβάλλεται η δυσμενής οικονομική συγκυρία, η οποία δεν επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού και την πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α.

Επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειρισθεί καθημερινά εξώδικες και δικαστικές υποθέσεις, τις οποίες αναθέτει σε εξωτερικούς δικηγόρους, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλείται μεγαλύτερη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό των Ο.Τ.Α, συγκριτικά με εκείνη που θα επέφερε η απασχόληση δικηγόρων με έμμισθη εντολή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

– Ποιες είναι οι δαπάνες στις οποίες έχουν προβεί την τελευταία πενταετία οι Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, που δεν απασχολούν δικηγόρο με έμμισθη εντολή, από την ανάθεση των νομικών υποθέσεών τους (εξώδικων και δικαστικών) σε εξωτερικούς – μη έμμισθους δικηγόρους;

– Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων με πρόσληψη έμμισθων δικηγόρων;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.