Ανάκληση της απόφασης λειτουργίας νέων σταθμών Διοδίων στην Π.Ε. Κοζάνης ζητεί το Επιμελητήριο Κοζάνης από τους αρμόδιους Υπουργούς



diodia_polimilou2134

Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Κοζάνης στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο, και Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, με αφορμή την κοινή υπουργική τους απόφαση για λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας, με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης αυτής ως επιζήμιας για τον τόπο και τις Μικρομεσαίες τοπικές Επιχειρήσεις (ΜμΕ) . Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κ.κ. Αξιότιμε Υπουργοί,
Η κοινή σας υπουργική απόφαση, που αφορά την εγκατάσταση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και βέβαια στην Περιφερειακή μας Ενότητα νέων σταθμών διοδίων, έχει δημιουργήσει αναστάτωση όχι μόνο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους τοπικούς φορείς.

Το Επιμελητήριο μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης της ανησυχίας και κυριολεκτικά της αγωνίας των επαγγελματιών – μελών του, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι ακόμη και η μετακίνησή τους για την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων θα επιβαρυνθεί οικονομικά ακόμη περισσότερο .

Είναι φανερό ότι τα περισσότερα διόδια θα επιφέρουν υπερβολική αύξηση του κόστους των διαδρομών του πολίτη και του επαγγελματία, αλλά και των μεταφερομένων προϊόντων, καθώς αντικειμενικά θα οδηγήσουν σε αποφυγή ή και μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων και κατ’ επέκταση σε περαιτέρω συρρίκνωση της επαγγελματικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία ήδη είναι αντιμέτωπη με ένα τεράστιο και δυσβάστακτο πλήθος προβλημάτων, που ως γνωστό επέφερε η υπερφορολόγιση, η έλλειψη ρευστότητας, η συνεχιζόμενη καθοδική πορεία της αγοράς από τη δραστική μείωση των εισοδημάτων, η έλλειψη αναπτυξιακών κινήτρων, κ.ά. Το εύλογο ερώτημα της Επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας μας «πώς θα μπορέσει η μικρομεσαία επιχείρηση να αντέξει ακόμη περισσότερα οικονομικά βάρη» δεν θα πρέπει να επιτραπεί από την Κυβέρνηση να γίνει «ρητορικό»!

Η εφαρμογή της απόφασή σας κ.κ. Υπουργοί θα είναι καταστρεπτική για όλους τους μικρομεσαίους εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αλλά και τους πολίτες, που κόντρα στις δυσμενείς συνέπειες που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης, δυστυχώς, οικονομικής κρίσης της χώρας μας, «παλεύουν» καθημερινά να σταθούν όρθιοι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας.

Με τη στήριξη όλων των α΄ βαθμιων και β΄ βάθμιων Επαγγελματο- βιοτεχνικών και Εμπορικών Οργανισμών της περιοχής μας, σας απευθύνουμε έκκληση να ανακαλέσετε την απόφασή σας που κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση και υπονομεύει το μέλλον της περιοχής μας και όχι μόνο.

Η σχεδιαζόμενη αύξηση των ήδη αρκετών σταθμών διοδίων, που λειτουργούν στις Εθνικές οδούς της χώρας και βεβαίως και επι της Εγνατίας οδού, σας ενημερώνουμε ότι θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην τοπική και περιφερειακή οικονομία και κατ’ επέκταση και στην Εθνική.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και όλοι οι Επαγγελματο-βιοτέχνες και Έμποροι της περιοχής μας ενώνουν τη φωνή τους με αυτή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, και βροντοφωνάζουν:

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ!
ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜμΕ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!
ΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»!
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!”

Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Κοζάνης
Κων/νος Κυριακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.