Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης



arethartgharhtarhtrahthrΤην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η ΚΔΒΚ “παρουσιάζεται” στο κοινό της συμπρωτεύουσας, μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ, το Σάββατο 10/6/2017, στις 10:00μ.μ. από τον αντιπρόεδρο της κ. Παναγιώτη Πτωχούλη, Τοπογράφο Μηχανικό, που θα μιλήσει για τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό και τους κκ Παναγιώτη Τζώνο και Εδουάρδο Κάστρο, ομότιμους καθηγητές ΑΠΘ, που θα προβάλουν το νέο της κτήριο.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου (επίσημα εγκαίνια: Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, στις 8.30 μμ, στο χώρο των εκδηλώσεων –εξέδρα, άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου) θα πραγματοποιηθεί φέτος από 2 έως 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου – Βασιλικό Θέατρο- άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- στάση Στρατηγείου και είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του». Συμμετέχουν, στα 100 εκθετήρια, 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στο χώρο ενώ στα περίπτερα των εκθετών καθημερινά θα βρίσκονται συγγραφείς για να υπογράψουν τα βιβλία τους αλλά και για να συζητήσουν με τους επισκέπτες για τον υπέροχο κόσμο της γραφής και του βιβλίου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης: « Είναι η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεχής επιτυχία του επί 36 έτη αποδεικνύει ότι το βιβλίο, παραμένει ο αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι ότι ως φωτεινή αχτίδα της γνώσης θα μας συνοδεύει και στο μέλλον»

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 18:30 έως 23.00- Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.