Άνοιξε της πύλες της η 9η Egnatia Expo στην Πτολεμαΐδα – Έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η λειτουργία της



2wrthrwsjhteyjtyj

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη στην Πτολεμαΐδα.

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, και παρουσία των Αρχών της περιοχής, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, και άνοιξαν οι εργασίες της Έκθεσης, με τον Μητροπολίτη Θεόκλητο να εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους Εκθέτες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Πλακεντάς και Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Εορδαίας Παντελής Παπαοικονόμου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΔΕΗ, της ΕΣΕΕ και εμπορικών και πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, διοργανωτή της Έκθεσης Μιχάλης Δεληκώστας, καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην 9η EGNATIA EXPO, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009, έμεινε ζωντανή σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και φέτος διανύει την 9η της χρονιά.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της Έκθεσης, τόσο για τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και συνολικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρής Καρυπίδης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ανέφερε πως η Πτολεμαΐδα αυτές τις μέρες έχει την τιμητικής της, λόγω της Έκθεσης, των εγκαινίων της Σχολής Πυροσβεστών, της Διυπουργικής συνάντησης της ΝΑ Ευρώπης στη Βλάστη για τη γεωργία και την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, αφού σημείωσε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, έκανε αναφορά στο δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό μέλλον, τις επιχειρήσεις που κλείνουν μέρα με την ημέρα, και τον αγώνα που δίνουν αυτές που επιβιώνουν.

Στα πλαίσια της τελετής εγκαινίων της Έκθεσης, τιμήθηκε ο Πρόεδρος της BINGOΑΕ Κωνσταντίνος Τόττης, για την πολυετή προσφορά της εταιρίας, αλλά και της οικογένειας του στο επιχειρείν της περιοχής.

Τιμήθηκε επίσης, ο Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης, βετεράνος επιπλοποιός της Πτολεμαΐδας, ο οποίος για πάνω από 50 χρόνια επιχειρούσε με συνέπεια και μεράκι στον τόπο του, την Πτολεμαΐδα.

Τέλος,ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας τίμησε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ Πτολεμαΐδας Θεόδωρο Καζαντζίδη ευχαριστώντας τον για τη στήριξη του στο θεσμό της Έκθεσης, με τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από και προς το χώρο της Έκθεσης.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, οι διοργανωτές και οι υποστηρικτές της έκθεσης έκοψαν «την κορδέλα» ανοίγοντας και τυπικά την έκθεση στο κοινό. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν εντός του εκθεσιακού χώρου, συνομίλησαν με τους εκθέτες και ευχήθηκαν «καλές δουλειές».

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη ξεκινά και το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.