Παρουσία των Δημάρχων Κοζάνης και Βοΐου η σύσκεψη στην Καβάλα για τα νέα διόδια στην Εγνατίαluyfluyfluydfkudtkydkykuy

Σύσκεψη με δημάρχους από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα. Παρόντες στη σύσκεψη και οι Δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Κοινή συνισταμένη η έντονη αντίθεση στην επιβολή των νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, που θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε  οι Δήμαρχοι σε συνεννόηση με τις  ΠΕΔ  να ζητήσουν συνάντηση από τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη και εκεί:

Να ζητήσουν ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης
Να διεκδικήσουν την άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων και την σε κάθε περίπτωση μη τοποθέτηση νέων μετωπικών διοδίων.
Να  ζητήσουν την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας  παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε, και τη μείωση της τιμής των διοδίων.

Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί νομική συμβουλή ώστε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες δικαστικής προσφυγής.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για να εξεταστούν οι  νεότερες εξελίξεις και να αποφασιστούν  τα από κοινού  επόμενα βήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι δέκα πόλεων της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού (Κοζάνης, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Νέστος, Παγγαίο, Αμφίπολη, Λαγκαδά και Καβάλα).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.