Η επόμενη μέρα στο Λονδίνο – Τι λέει Κοζανίτης στο KOZANILIFE.GR για την επίθεση που έζησε από κοντάkydtkydtkydtj6yrsj6trshjt

Το Σάββατο στις 3 Ιουνίου, το Λονδίνο έγινε για ακόμα μία φορά πόλος έλξης τρομοκρατικής επίθεσης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου, στη γέφυρα του Μπόροου Μάρκετ τρεις άντρες επιβαίνοντες σε λευκό βαν, σκορπάν το θάνατο διασχίζοντας το δρόμο και σαρώνοντας κυριολεκτικά ανθρώπινες ψυχές. Η τρελή πορεία του λευκού βαν στο οποίο επέβαιναν, σκότωσε 7 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μαχαίρωναν κόσμο, φωνάζοντας, “αυτό για τον Αλάχ”. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Αστυνομίας. Μεταξύ των τραυματιών και ένας Έλληνας, όπως επιβεβαίωσε η Ελληνική Πρεσβεία.

Ο Γιάννης Μπλάντος, είναι γέννημα θρέμμα Κοζανίτης και ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο Λονδίνο.

Ο ίδιος έζησε από κοντά όλη την ένταση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο και αφού είναι ασφαλής, μας μεταφέρει όλο το κλίμα που επικρατεί αυτές τις ώρες στο Λονδίνο, αλλά και την άποψη του:

«Σήμερα η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αστυνομικοί και μυστικές υπηρεσίες με πολιτικά κάνουν έλεγχο σε όλα τα τουριστικά, οικονομικά και ιστορικά μέρη του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας. Ο κόσμος είναι πολύ μουδιασμένος, επικρατεί αμηχανία και λόγω εκλογών όπου πιστεύω να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία χωρίς άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα στις 8 Ιουνίου.

Το χτύπημα αυτό έγινε το Σάββατο βράδυ, ώρα αιχμής σε ένα πολύ διάσημο μέρος της καρδιάς του Λονδίνου. Το Μπόροου Μάρκετ και η γέφυρα Λόντον Μπριτζ είναι ένα μέρος συνάντησης, είτε για φαγητό και ποτά, είτε για σημείο συνάντησης λόγω του σταθμού τρένου, είτε βόλτα στην νότια πλευρά του ποταμού Τάμεση.

Γεωγραφικά δεν είναι τυχαίο το σημείο στο οποίο έγινε η τρομοκρατική επίθεση, γιατί το Σίτι του Λονδίνου, δηλαδή το οικονομικό κέντρο της Αγγλίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα στην Ευρώπη και παγκοσμίως με 5 Τρις λίρες Αγγλίας συναλλαγές καθημερινά, είναι ένα πλήγμα και σημάδι στο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό στάτους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η τρομοκρατική επίθεση με 7 νεκρούς και 48 σοβαρά τραυματίες είναι το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα σε μία χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία όπου οι μουσουλμάνοι έχουν πιο πολλά προνόμια και από τους ντόπιους Βρετανούς. Ήρθε το τέλος της Αγγλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί δεν έχουν πάθει ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που έχει πάθει η Γαλλία – Παρίσι. Δυστυχώς το μέλλον δεν το βλέπω για την Αγγλία θετικό. Το Λονδίνο δεν είναι πλέον ασφαλές».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

9 σχόλια στο άρθρο “Η επόμενη μέρα στο Λονδίνο – Τι λέει Κοζανίτης στο KOZANILIFE.GR για την επίθεση που έζησε από κοντά

 1. Γιαννης Κουράκλης

  - Edit

  Απαντήστε

  “Ήρθε το τέλος της Αγγλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί δεν έχουν πάθει ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτά που έχει πάθει η Γαλλία – Παρίσι.”

  Αυτό τι είναι τώρα; Μαρτυρία; Αγανάκτηση; Κριτική; Τι εννοεί ότι δεν έχουν μάθει ΤΙΠΟΤΑ; Ποιο είναι το μάθημα;

  Και ο κόσμος στο Λονδίνο και γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι “μουδισμένος” και να φοβάται αλλά όλοι συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικα. Πηγαίνουν στη στάση του λεωφορείου, πέρνουν τον υπόγειο και βγαίνουν στα bar.

  Αυτή είναι η μεγάλη νίκη απέναντι στην τρομοκρατία-να συνεχίζουν τις ζωές τους κανονικά.

 2. Μαρκέλλα Μπουδιώνη

  - Edit

  Απαντήστε

  Πιστεύω ότι ο Γιάννης Μπλάντος εκφράζει απλά την άποψή του. Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός, αφού από ότι φαίνεται ο Γιάννης δεν ήταν παρών, δεν ήταν μάρτυρας…. Είναι ένας από όλους εμάς (τους Κοζανίτες, Έλληνες, Ευρωπαίους, μη-Βρετανούς) που ζούμε στο Λονδίνο για χρόνια (κι εγώ έχω πάνω από εικοσαετία). Και αυτό που αρέσει σε πολλούς από εμάς είναι η πολυπλευρικότητα απόψεων, η ανοιχτοσύνη και, ναι, η πολυπολιτισμικότητα (αλλιώς κανένας δεν θα έμενε η δεν θα διέπρεπε εδώ.

  Ο κόσμος αλλάζει, τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται και θα γίνονται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Και πρέπει να φυλαγόμαστε όσο γίνεται, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Δεν συμφωνώ ότι οι μουσουλμάνοι η η οποιαδήποτε μειονότητα έχει περισσότερα δικαιώματα από τους βρετανούς. Και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο σχολιαστή ότι η νίκη απέναντι στην τρομοκρατία είναι ότι προσπαθούμε να συνεχίζουμε τις ζωές μας κανονικά.

  Μαρκέλλα Μπουδιώνη

 3. Εϊ τι φτιάνεται ρα καλά ειστε? Γιαννάκηδες τι κάνετε στου Λονδίνου πους περνάτε? Να προυσέχετε!!

 4. Γιάννης Μπλάντος

  - Edit

  Απαντήστε

  .Έχω ακουσει Άγγλο να βρίζει αστυνομικό και τον πήγαν σηκωτό και μουσουλμάνο να βρίζει και δεν τον ακουμπούσαν. Το θεμα μπορεί να μην συνδέεται με το γεγονός του Σαββάτου, αλλα το ανέφερα θέλοντας να δείξω οτι το συστημα απέναντι σε αυτούς ειναι πολυ χαλαρό και στα γκέτο τους δεν μπορείς να περάσεις χωρις καποιο φόβο. Μαρκέλα Βουδιόνη σύμφωνο προς το μοσαικό οπως το αποκαλο εγώ τον διαφόρων εθνοτήτων και κουλτούρας ειναι υπεροχο, άλλωστε αυτο ειναι η ομορφιά του Λονδίνου, αλλα ο νόμος να εφαρμόζεται πιο χαλαρά για κάποιους και για κάποιους άλλους να τηρείτε οτι λεει ο νόμος αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο. Το ξαναλέω έχω τύχη να ειμαι σε περιστατικό που Άγγλος βρίζει τον αστυνομικό και τον πανε σηκωτό στην κλούβα και οι μουσουλμάνοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και οχι μόνο να βρίζουν τους αστυνομικούς και η αστυνομία να μην κάνει ΤΟΙΠΟΤΑ. Δηλαδή για παραδειγματισμό την πλήρωσε ο Άγγλος. Μια άλλη ιστορία που μου την ειπε Ελληνίδα οτι πανω στο λεωφορείο στην περιοχή του Wood Green ητανε μία κυρία Αγγλίδα με το κοριτσάκι της και το κοριτσάκι της τραγουδούσε το Peppa Pig, τοτε σηκώθηκε μία με το ολόσωμο φόρεμα και της έκανε παρατήρηση να πει στο παιδάκι της να σταματήσει το τραγούδι γιατι δεν ειναι καλό για το δικό της παιδί λόγο της θρησκείας τους. Στην επόμενη στάση λεωφορείο ο οδηγός κατέβασε απο το λεωφορείο την Αγγλίδα γιατι έτυχε να ειναι κι ο ίδιος μουσουλμάνος. Η ελληνίδα μου το ειπε ξεκάθαρα οτι ητανε και μερικοί έγχρωμοι άνθρωποι στο λεωφορείο και πάθαμε ΟΛΟΙ πολιτισμικό σοκ και δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε. Αυτα.
  Τυχαίνει να περνάω απο το σημειο καθε μέρα λόγο δουλειας και ειδικότερα το Σάββατο λόγο αιχμής. Μόλις είχα παρει πελάτη με το ταξί και είχαμε περάσει το Λόντον Μπριτζ και ακούσαμε τις σειρήνες και βλέπαμε την υπερκινητικότητα του City Police and MetPolice.

  1. Γιαννης Κουράκλης

   - Edit

   Απαντήστε

   Σωστά είναι αυτά τα παραδείγματα. Στα πανεπιστήμια, ολόκληρα προγράμματα καθημερινά αλλάζουν για να μπορούν οι μουσουλμάνοι να προσεύχονται και να ακολουθούν το Ραμαζάνι.

   Όμως, τί σχέση έχουν όλα αυτά με την τρομοκρατία;

  2. η κυρία με το ολόσωμο (ήταν κάτι σε μαύρο γυαλιστερό…) ήταν négliger ή κάτι ποιό επίσημο;; ήταν στα μπρἀμ´ς;;

 5. Εσείς όλοι δηλαδή δε βλέπετε τον ρατσισμό που δέχονται όλοι πλην των μουσουμάλμων ανά τον κόσμο;;; Η νέα τάξη πραγμάτων δεν ισχύει για εσάς;;; Δε τη βλέπετε;;; Όλα είναι ρόδινα και ωραία;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.