Βραβευμένη μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας αξιολογεί τα πάρκαl8c756i6i56exueux6u45e

Σκουπίδια, κατεστραμμένες, ή πλημμελώς συντηρημένες εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές, απεριποίητοι χώροι πράσινου, συνθέτουν την εικόνα των σαράντα και πλέον πάρκων στην Πτολεμαΐδα και στους οικισμούς της Εορδαίας που επισκέφθηκε και κατέγραψε η μαθήτρια της Α΄τάξης του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Κυριακή Χατζοπούλου, με αφορμή τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της WWF «Πράσινοι Πρωταθλητές», κατακτώντας την 3η θέση πανελλαδικά και έναν φορητό υπολογιστή.

Με το κινητό της τηλέφωνο και τη χρήση μιας εφαρμογής η 13χρονη ανέβαζε φωτογραφίες από το πάρκο που επισκεπτόταν αξιολογώντας την κατάσταση του. Οι πλέον περιποιημένοι, από τους σαράντα τέσσερις χαρακτηρισμένους χώρους πρασίνου και αναψυχής της Εορδαίας, ήταν το Παλαιό Πάρκο και το Πάρκο Χρηστίδη στην Πτολεμαΐδα καθώς και Πάρκο του Περδίκκα, ενώ, το Πάρκο πίσω από την Αστυνομία αξιολογήθηκε ως το χειρότερο. Την προσπάθεια της Κυριακής Χατζοπούλου στήριξε ο πατέρας της και ο καθηγητής των Μαθηματικών Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στον ίδιο διαγωνισμό το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας κατέλαβε την 2η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.