Ο Σταύρος Γιαννακίδης στο Υπουργείο Υγείας – Συνάντηση με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκηrwthwrtrwhywrthwrthtrwtr

Με σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, συναντήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης συζητήθηκαν και τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Υγεία στην περιοχή.

Σε ότι αφορά με τους διορισμούς, οι προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στο τελικό στάδιο. Από τις περσινές 32 θέσεις ιατρικού προσωπικού έχουν διοριστεί ήδη οι 22 και αναμένονται και οι υπόλοιπες 10 αποφάσεις διορισμού.

Στην επόμενη προκήρυξη που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας για 100 μόνιμες θέσεις στα ΤΕΠ, προβλέπονται 19 θέσεις για τη Δυτική Μακεδονία. Επίσης, με την προκήρυξη 400 μονίμων θέσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι μονάδες υγείας της περιφέρειας θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Ακόμη, το Σεπτέμβριο του 2017 θα προκηρυχτούν άλλες 1100 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού με ανάλογες θέσεις και για την περιοχή μας.

Μια σημαντική εξέλιξη όμως υπάρχει και για το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Λευκώνα Πρεσπών, για το οποίο εγκρίθηκε η ίδρυσή του ως ένα από τα τρία που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Στη συνάντηση, η ηγεσία του Υπουργείου συνεχάρη τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για όλες τις πρωτοβουλίες και προτάσεις τους και παράλληλα τους ευχαρίστησε για την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν στο σύστημα υγείας με την χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της περιφέρειας.

«Οι ενέργειες και πράξεις σας συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της Υγείας στην Δυτική Μακεδονία» τόνισαν με έμφαση στον κ. Γιαννακίδη, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός, δίνοντας την υπόσχεση να επισκεφθούν την Περιφέρεια, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.