Εκδόθηκε το βιβλίο «ΜαθητοΠαραμύθια» από το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού – Το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς



55srytjsrjsrjsrtyjstrjytytrs

Άλλη μία όμορφη πρωτοβουλία των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού.
Εκδόθηκε το βιβλίο “ΜαθητοΠαραμύθια” από το Δημοτικό σχολείο Βελβεντού.

Το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, πολλαπλώς έχει απασχολήσει ευχάριστα τα ΜΜΕ με τις ιδιαίτερες πρωτοβουλίες των δασκάλων τους και πρόθυμους ενσαρκωτές των δημιουργικών ιδεών, τους μικρούς μαθητές.

Αυτή τη φορά, μία συλλογική προσπάθεια οκτώ ετών πήρε σάρκα και οστά, όπου αφορμή για τη δημιουργία του βιβλίου στάθηκαν διάφορες εργασίες και προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βελβεντού με τη βοήθεια και την επιμέλεια των δασκάλων τους, κατάφεραν να εκδώσουν το βιβλίο “ΜαθητοΠαραμύθια”, το οποίο γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές.

Πρόκειται για ένα βιβλίο εκατό σελίδων, μία συλλογή με 11 παραμύθια και 150 ζωγραφιές! Μάλιστα δυο από τα παραμύθια της συλλογής “ΜαθητοΠαραμύθια” βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, αποσπώντας το πρώτο βραβείο, ενώ δυο άλλα της ίδιας συλλογής έγιναν ταινία μικρού μήκους με συμμετοχή σε διαγωνισμό παιδικών ταινιών.

Όπως μεταφέρει στο KOZANILIFE.GR ο κ. Γκίκας Ιωάννης, ο οποίος διδάσκει στο Δημοτικό σχολείο Βελβεντού, τα βιβλία θα διατεθούν δωρεάν στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία του Νομού Κοζάνης. Το εξώφυλλο του βιβλίου απεικονίζει τη μαθήτρια του σχολείο το έτος 2064, όταν πλέον θα είναι 60 χρονών.

Σίγουρα αξίζει τον κόπο να το αποκτήσουν οι μικροί φίλοι και γιατί όχι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα σχολεία.

Η χρηματοδότηση για την έκδοση του βιβλίου, έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μην ξεχνάμε ότι στη μαθητική ηλικία και κυρίως στην ηλικία των παιδιών Δημοτικού, πρωταγωνιστικό ρόλο για τη διαμόρφωση ενός μέρους της προσωπικότητας των παιδιών, καθορίζουν οι δάσκαλοι-ες. Πρόκειται για μία κυρίαρχη μορφή στη ζωή των παιδιών μετά τους γονείς όπου “γράφουν” στις ψυχές τους για πάντα και στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι γράφουν με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.