Πτολεμαΐδα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό event της 9ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Egnatia Expo

psrfytjsryjkisytkidtyikyuyu

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24/5 στην Πτολεμαΐδα, το πρωτότυπο εκπαιδευτικό event με θέμα «ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ», με εισηγητή τον γνωστό διδάκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στην Επικοινωνία και στο Marketing Εξαγωγών, Ιωάννη Κριτσωτάκι.

Το event διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμΐδας, λίγες εβδομάδες πριν τη νέα μεγάλη έκθεση της της Δυτικής Μακεδονίας, την “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2017”, με γνώμονα την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση τόσο των μελών του, όσο και των στελεχών των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο εισηγητής έκανε αναφορά σε διάφορα ζητήματα, θέτοντας πρώτο την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου της περιοχής, προσπαθώντας να πείσει το κοινό για την ανάγκη εξέλιξης της ταυτότητας της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στο τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Κριτσωτάκις έκανε μία ανάλυση του όρου του επιχειρηματικού σχεδίου, και έδειξε στους επαγγελματίες το δρόμο για να το υλοποιήσουν με απλά βήματα, αξιοποιώντας καινοτόμες ιδέες αλλά και τις ήδη υφιστάμενες δυνατότητες της ίδιας της επιχείρησης.

Χρησιμοποιώντας το μότο «κρίση = ευκαιρία» και ιστορικά παραδείγματα (Επανάσταση του Ατμού, Επανάσταση του Ηλεκτρισμού, Επανάσταση του Διαδικτύου), ο εισηγητής ανέδειξε την αναγκαιότητα για τον επιχειρηματία να κάνει συνεχώς καινούρια πράγματα, να αναζητά νέες αγορές και να μη μένει στάσιμος. «Σκοτώστε την επιτυχία σας. Αν δεν τη σκοτώσετε εσείς και μείνετε στάσιμοι, θα σας σκοτώσει αυτή με το πέρασμα του χρόνου», ανέφερε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις εμπορικές εκθέσεις, τον πιο πρακτικό τρόπο για να δείξει κανείς το προϊόν και την υπηρεσία του σε χιλιάδες ανθρώπων. Το σημαντικότερο δε, σύμφωνα με τον εισηγητή, είναι το ότι μπορεί κάποιος σε μία έκθεση να παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, να τον αντιγράψουν και να τους αντιγράψει, έτσι ώστε να μη μείνει στάσιμος στην αγορά.

Αν είστε επαγγελματίας και θέλετε να λάβετε μέρος στην έκθεση, ή θέλετε να ρωτήσετε για αυτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με κ. Μποτονάκη Σοφοκλή (Τηλ. 6909909500) & το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265, 9:30πμ-1:30μμ). Επωφεληθείτε από τη συμμετοχή σας!

Από το Γραφείο Τύπου της Έκθεσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.