Μεγάλη επιχείρηση για παιδική πορνογραφία στην Καστοριά – Σύλληψη 27χρονου και κατάσχεση 7 σκληρών δίσκων στην οικία τουxeiropedes

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν και διακινούν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν γεωγραφικά στις κατοικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες, χθες (23 Μαΐου 2017), παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, (2) κινητά τηλέφωνα και (2) εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Από την επιτόπια έρευνα στα προαναφερόμενα πειστήρια, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ημεδαπών, ενώ στη κατοχή του ενός βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές και η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε αρμοδίως.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.