Άκρως επιτυχημένη η 1η Διήμερη Επιμορφωτική Συνάντηση του ΠΔΜ, για τους εκπαιδευτικούς μειονοτικών σχολείων του Αργυροκάστρουpanepistimio_d_mΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η διήμερη επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών ελληνικών σχολείων του Αργυροκάστρου, σε θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, στους χώρους του Πανεπιστημίου, στη Φλώρινα.

Μέσα από διαδραστικά σεμινάρια, 50 εκπαιδευτικοί των μειονοτικών σχολείων, αλλά και διδάσκοντες του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Το πρόγραμμα, πέραν της επιμόρφωσης, προέβλεπε και ξενάγηση των εκπαιδευτικών στην πόλη της Φλώρινας και γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής της Φλώρινας. Η συμμετοχή υπήρξε αθρόα και δημιουργήθηκαν οι βάσεις για περισσότερες αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Πρύτανης, καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, καθηγήτρια Αναστασία Αλευριάδου, καθώς και η Συντονίστρια της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ελένη Γρίβα.

Το Πανεπιστήμιο Αργυρόκαστρου εκπροσώπησαν η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Valdona Duri, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, αναπληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας, καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της Αλβανίας κ. Βασίλης Σωτηρούδας.

Τέλος, παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας, που υπογράφηκε πρόσφατα με το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.