Σύσκεψη του Πάνου Ρήγα με την Ν.Ε. και Ο.Μ Κοζάνης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ



j56sj65j65sj65j65j65j56j65

Σύσκεψη με την ΝΕ, την ΟΜ Κοζάνης, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση στράφηκαν γύρω από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, εξηγώντας πως διασφαλίζεται ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος και χρόνος, ώστε να ξετυλιχτεί το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας.

Ο Πάνος Ρήγας ανέφερε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νέο μνημόνιο, αφού πρόκειται για ολοκλήρωση της σύμβασης του 2015 και είναι τμήμα των αξιολογήσεων που γίνονται. Άλλωστε τόνισε πως θα ισχύσει στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για απομείωση του χρέους.

Εξήγησε δε, ότι πρόκειται για μία συμφωνία με δύσκολες πλευρές, αλλά και θετικά στοιχεία και μέτρα κοινωνικής χαρακτήρα, με μηδενική δημοσιονομική επιβάρυνση, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το στρατηγικό σχέδιο εξόδου από τη ζώνη των μνημονίων και της επιτροπείας.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα ζητήματα της συγκυρίας και στο ρόλο του κόμματος σε μια προοπτική άρσης των αρνητικών συνεπειών της μακροχρόνιας εφαρμογής των μνημονίων και των συνθηκών πολύπλευρης κρίσης που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία.

Τόνισε επίσης πως μεγάλη βαρύτητα τώρα έχει η υλοποίηση και εξειδίκευση ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο διαμορφώνεται με τη συμμετοχή του κόμματος και της κοινωνίας. Επίσης, άλλα ανοιχτά ζητήματα, της επόμενης περιόδου, που θα απασχολήσουν το κόμμα σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αναμόρφωση του τοπίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που υπάρχουν για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, συζητήθηκαν τοπικά ζητήματα, το μείζον θέμα για το μέλλον της ΔΕΗ και οι τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αναμόρφωση και εξυγίανση των δύο μεγάλων νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.