Εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europewsj56s56js56jks5jk56js56j65

Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης παρουσίασαν την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, σε μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης) τις εργασίες που υλοποίησαν με τους μαθητές τους στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με διττό σκοπό. Αφενός, την επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα που έχουν σχέση με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου τη μετάδοση των γνώσεων αυτών στους μαθητές τους, εφαρμόζοντας καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν από ομάδες μαθητών και με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:

«Festivities in Europe» από ομάδα 13 μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ Κοζάνης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Τριανταφύλλου Ευαγγελία.

«Ευρωπαϊκοί χειμερινοί προορισμοί» από ομάδα 21 μαθητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μπουμπουρέκα Βιβή.

«Ανιχνεύοντας εργαλεία και νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προστασία ενός σημαντικού υγρότοπου της περιοχής μας» από ομάδα 29 μαθητών του Γυμνασίου Κρόκου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κοντούλα Μαρία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Κεχαγιά Φώτη για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση αποδεικνύοντας πως μπορούν, με τη βοήθεια που τους παρέχει το σχολείο, να προβληματιστούν, να δράσουν και να δημιουργήσουν!

Ο πρεσβευτής των Teachers4Europe
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.