Ανακοίνωση Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας: «Όταν ο συνδικαλισμός είναι… «προσωπική υπόθεση»



apokentromeni-dioikisi_dm_ipeirou

Λόγω της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων του Συλλόγου στην Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε αρχικά, ότι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, δραστηριοποιούνται δυο Σύλλογοι.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα στα Γιάννενα) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή Δυτικής Μακεδονίας (έδρα στην Κοζάνη).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, υφίσταται με το υπ΄αριθμ. 2691/26-7-2011 καταστατικό, όπως είναι εγγεγραμμένο στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Ως πρωτοβάθμιο όργανο ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή Δυτικής Μακεδονίας, δραστηριοποιείται και εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να αποκλείονται και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτόν και από την Ήπειρο.

Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουν όλοι όσοι μάταια προσπαθούν να «καπελώσουν» το Σύλλογο ή να πατρονάρουν «πρόθυμους» συναδέλφους, ότι ο Σύλλογος και λόγο έχει και συνδικαλιστική δράση που εκπορεύεται από τις ανάγκες των εργαζομένων που εκπροσωπεί και όχι καθοδηγούμενος από προσωπικές εμμονές, φιλοδοξίες και σύγχρονους «Δον Κιχώτες» που ξιφουλκούν με τον άνεμο, για τη δημιουργία εντυπώσεων στους μη γνωρίζοντες και σε εκδηλώσεις επίδειξης πυγμής εκ του ασφαλούς.

Φαινόμενα που έχουν πέσει στην αντίληψη του Συλλόγου και έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες υπηρεσίες, όπου Προϊστάμενοι προσπαθούν είτε τεχνηέντως είτε απροκάλυπτα να επιβάλλουν ή να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή ή μη των εργαζομένων σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση, δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές είναι κατάπτυστες αλλά και μη σύννομες, όπως αναφέρεται ρητά στο Ν. 1264/1982 (συνδικαλιστικός νόμος).

Για το λόγο αυτό, εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους Προϊσταμένους τους οποίους γνωρίζουμε και ελπίζουμε να μην χρειαστεί μελλοντικά να κατονομάσουμε, να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες αν μη τι άλλο παρεμποδίζουν την συνδικαλιστική ελευθερία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας από όλους όσοι χρησιμοποιούν τον συνδικαλισμό ως όχημα επίτευξης προσωπικών στόχων και ανέλιξης σε ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, με σκοπό και στόχο να απολαμβάνουν την «συνδικαλιστική ασυλία».

Τακτικές παραπληροφόρησης, εκφοβισμού, αυθαίρετης δράσης ή καταπάτησης αρμοδιοτήτων κρίνονται ως απαράδεκτες και καταδικαστέες και δεν θα μένουν στο εξής αναπάντητες.

Δηλώνουμε ότι οι όποιες ανακοινώσεις ή καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (Ήπειρος), είναι μονομερείς, εκφράζουν τους υπογράφοντες και μόνο, οι οποίοι δρουν «ετσιθελικά» και πέρα από τη χωρική τους αρμοδιότητα.

Ο συνδικαλισμός δεν έχει μόνο δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις και μέσα στις υποχρεώσεις αυτές είναι ο σεβασμός στην ύπαρξη και δράση ενός ισόβαθμου συνδικαλιστικού οργάνου και όχι η συνεχόμενη επίδειξη αντιδεοντολογικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, την οποία είχαμε επισημάνει με ανακοίνωσή μας στα ΜΜΕ μόλις πριν ένα μήνα περίπου. Κάποιοι όμως «σφυρούν αδιάφορα», δείγμα της έπαρσης που τους χαρακτηρίζει .

Τέλος ενημερώνουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή Δυτικής Μακεδονίας για την ΟΣΕΑΔΕ, θα γίνουν κανονικά, ενώ με νεώτερη ανακοίνωση του Συλλόγου θα καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η αν. Γενική Γραμματέας
Μαριάνθη Κιρτικίδου Βαΐα Ζιάκα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.